Uusimmat

Gandalf-tähti Ian McKellen: ”Hollywoodilla on ongelma homojen kanssa”

27.01.2016 07:50 Tatu Junni

Oscar-ehdokkaiden paljastaminen synnytti taas keskustelun Hollywoodin rasismista – kultaukoista kun pääsivät kisaamaan taas kerran lähinnä valkoihoiset näyttelijät, ohjaajat ja muut alan toimijat.

Nyt Taru sormusten herrasta- ja X-Men -elokuvasarjoista tuttu Sir Ian McKellen on sivunnut aihetta ja todennut, että tummaihoisten lisäksi elokuva-alalla sorsitaan myös homoseksuaaleja, jollainen hän myös itse on.

”Elokuvabisneksessä ei syrjitä ainoastaan mustia, ennen samanlainen toiminta kohdistui naisiin ja nykyään ehdottomasti homoihin. Aiheesta tehdyt valitukset ovat täysin aiheellisia ja koko asia kulminoituu Oscareihin”, McKellen totesi Sky Newsin haastattelussa.

The Guardian -lehden haastattelussa näyttelijä jatkoi aiheesta ja huomautti, ettei yksikään kaapista tullut homonäyttelijä ole koskaan voittanut Oscaria.
”En tiedä onko kyse ennakkoluuloista vai pelkästään sattumasta”.
Ian McKellen on itse ollut ehdolla Oscarin voittajaksi kahdesti: Gods And Monstersista vuonna 1998 ja Taru sormusten herrasta: Sormuksen ritareista vuonna 2001.
”Minulla on ollut puhekin takin taskussa. ’Olen ylpeä ollessani ensimmäinen Oscarin voittanut homomies’. Olen kuitenkin joutunut laittamaan sen takaisin taskuun”.

McKellenin tuorein elokuva on ikääntyneestä mestarietsivästä kertova Mr. Holmes. Se julkaistiin Suomessa syksyllä dvd:llä ja blu-rayna.

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat