10.01.2017, 18:17
| 7
3518
Elokuvat, Ajankohtaista, Netti- ja tv-sarjat

MTV perustaa oman striimauspalvelun: kaikki uutuusohjelmat ovat jatkossa maksullisia

Urheilu, Salkkarit, Putous ja muut suosikit nähdään suoratoistopalvelussa puoli vuotta aiemmin kuin ilmaiskanavilla. 

Helsingin Sanomat uutisoi MTV:n perustavan oman suoratoistopalvelun, jonka on tarkoitus kilpailla Netflixin, Viaplayn ja HBO:n kanssa. Kaikki maksullinen sisältö urheilusta elokuviin niputetaan uuteen C More -suoratoistopalveluun ja myös antenni- ja kaapeliverkkojen MTV Total -kanavat liitetään C More -nimen alle. Vielä vuonna 2012 MTV3:n silloinen toimitusjohtaja Heikki Rotko ei pitänyt juuri aloittanutta Netflixiä uhkana heidän perinteiselle tv-kanavalleen.

Yhtiö näyttää jatkossa tällä hetkellä ilmaiskanavilla pyörivät sarjat ja uudet elokuvat ensin maksullisella puolella. MTV:n toimitusjohtaja Jarkko Nordlund kertoi, että uutuusohjelmat näytetään perinteisessä ilmaistelevisiossa suunnilleen kuusi kuukautta myöhemmin kuin maksullisella puolella. Nordlund sanoi myös yhtiön uskovan saavansa paremmin tuloja suoraan kuluttajilta kuin ohjelmien yhteydessä esitettävistä mainoksista.

Uutta C More -palvelua Netflixiin vertaava toimitusjohtaja painottaa erona olevan sen, että sisältö on suunnattu nimenomaan suomalaiselle kuluttajalle. Nähtäväksi jää haluavatko katsojat maksaa Maikkarin suosituimmista ohjelmista, kuten esimerkiksi Putous- tai Salatut elämät -sarjoista, jotka ilmeisesti nekin on tarkoitus näyttää ensin maksullisessa striimauspalvelussa.

C More avataan helmikuussa jolloin tarjolle on tulossa noin 1500 elokuvaa ja 80 tv-sarjaa. Suoratoistopalvelun normiversio maksaa 9,95 euroa kuukaudessa ja 24,95 eurolla pakettiin saa lisäksi myös MTV:n urheilusisällön, kuten formulat, MM-jääkiekon ja hiihtolajit.

Lähde: Helsingin Sanomat / Yle

Tagit: urheilu, Salatut elämät, striimaus, MTV3, suoratoisto, C More, Putous

Urheilu, Salkkarit, Putous ja muut suosikit nähdään suoratoistopalvelussa puoli vuotta aiemmin kuin ilmaiskanavilla.

Huutonauru tälle! leffapuolella on varmaan kaikki uunot ja bondit tarjolla 24/7. :D

Jos streamauksen laatu on yhtä kuraa kuin esim. formulapaketissa oli/on, niin hohhoijaa. Sääliksi käy niitä jotka tähän mukaan lähtevät. Itse en ole juuri enää viimeaikoina televisiota katsonut, enkä ilmeisesti jatkossa senkään vertaa. Edellisen kommentoijan pointti on kyllä aika osuva, kuka haluaa mainostaa tuolla jämäkanavalla…

MTV seuraa useiden muiden suomalaisten suurien yritysten jalanjäljissä ja herää liian myöhään. Asiakkaat menivät jo…

Ok. Kuvittelin että MTV myy mainoksia? Kuka ostaa mainosaikaa kanavalta joka lähettää vanhaa roskaa ja "B-materiaalia" kanavallaan, SD resolla?

Striimauspalvelu ei toimi, eikä luultavasti tule koskaan toimimaankaan, suoraan telkkarissa, Pleikkarissa / Xboxissa, ym. joten miksi maksaisin jostain PC:llä / pädillä toimivasta MTV:n kilkkareesta jossa on samat vanhat leffat kuin HBO:lla/Netflixissä, mutta ilman HBO:n/Netflixin menestyssarjoja?

P.S. Kai Kymmenen uutisetkin tulee 6kk viiveellä? :D

Törkeää että formulakanava on bundlettu CMoren täysin ala-arvoiseksi menneeseen tarjontaan. Täytynee etsiä ilmainen striimi, muualla maailmassa formulat näytetään useimmiten ilmaiseksi.

Maikkarin pitäisi vain sopivasti kutistaa ohjelmatarjontaa ja keskittyä paikallisuuteen, jotta voisivat sitä kohtuuhintaan tarjota. Isot maailmanluokan firmat tekevät muun paremmin ja halvemmalla.

Mummoja ja vaareja varten pari kolme suosituinta ulkomaansarjaa pyörimääm, koska monet heistä eivät uskalla tai kykene itselleen räätälöityyn ohjelmatarjontaan heikon tietoteknisen osaamisen takia.

Jos vastakkain on vaikka paketti johon saa kaikki parhaimmat ulkomaalaiset sarjat ja vastassa on joku maikkarin oma Putous jne. niin taitaa jäädä maikkari ilman rahaa. Toisaalta nytpä lakkaa se rahan tunkeminen surkeisiin formaatteihin, sääliksi käy vaan suomalaista näyttelijää jos joka firma lähtee samanlaiseen malliin mukaan.

TV-yhtiöiltä alkaa olemaan rahat loppu, ni täytyy tämmöiseen ratkaisuun lähteä. Ongelma on vain siinä, että kuinka moni on YLE-veron lisäksi valmis maksamaan erillisistä kanavista lisämaksuja monen kymmenen euron edestä ? Taitaa tässä käydä niin, että köyhät joutuu kattelee normiteeveestä täyteohjelmia ja parempivaraiset kattelee noista muista.