08.12.2006, 10:45
Musiikki, Ajankohtaista

Mary J. Blige ja RHCP vahvat Grammy-ehdokkaat

mjbgrammysHelmikuussa jaettavien Grammyjen ehdokkaat on jälleen julkistettu Yhdysvalloissa ja suurimman ennakkosuosikin viitta laskettiin Mary J. Bligen hartioille. R’n’b-diivalle myönnettiin kahdeksan ehdokkuutta, Red Hot Chili Peppersille tuli kuusi ehdokkuutta ja viittä pystiä tavoittelee viisi artistia.

Maailman merkittävimmät musiikkipalkinnot, Grammyt, jaetaan seuraavan kerran Los Angelesissa 11. helmikuuta 2007. Nyt 49. kerran ojennettavia Grammyja jaetaan kaikkiaan yli sadassa kategoriassa popista rockiin ja klassisesta jazziin.

Vuoden kovimmat musiikkimaailman menestyjät kahmivat ehdokkuuksia useissa kategorioissa ja juuri huikeat yhdeksän Billboard-palkintoa saanut Mary J. Blige on Grammyjenkin suhteen suurin ennakkosuosikki. Mary J. Bligella on mahdollisuus niiata helmikuussa kaikkiaan kahdeksan kertaa ja suurin osa ehdokkuuksista tuli eri r’n’b-kategorioissa.

Red Hot Chili Peppers on puolestaan rock-kategorioiden kuningas kuudella ehdokkuudellaan. Viisi Grammy-ehdokkuutta saalistivat James Blunt, Prince, Rick Rubin, will.i.am, John Williams, Dixie Chicks, Danger Mouse ja John Mayer. Neljää Grammya tavoittelevat puolestaan Beyoncé, Bryan-Michael Cox, Justin Timberlake, T.I., Israel Houghton sekä Gnarls Barkley.

Vuoden tulokkaisiin kuuluvan Gnarls Barkleyn ja tuottajansa/jäsenensä Danger Mousen yhteispotti voi kasvaa yhteensä jopa yhdeksi Grammy-gaalan suurimmaksi yllätykseksi.

Kaikki kategoriat ja ehdokkuudet löydät täältä.

Teksti: Anssi Järvinen
Tagit: rock, Yhdysvallat, Prince, jazz, Rick Rubin, Los Angeles, John Mayer, Israel, musiikkipalkinnot

Kommentointi on suljettu.