19.12.2006, 11:15
Musiikki, Ajankohtaista

Warner Music nielaisi Roadrunnerin

slipknotMusiikkijättiläinen Warner Music Group on ilmoittanut hankkineensa osake-enemmistön Roadrunner Recordsista. Roadrunner tunnetaan muun muassa Slipknotin, Triviumin sekä Nickelbackin levy-yhtiönä ja on yksi musiikkimaailman suurimmista raskaan rockin julkaisijoista. Yhtiö julkaisi myäs Nightwishin Once-levyn Yhdysvalloissa.

Warnerin hotkaisema Roadrunner on pitkän linjan levy-yhtiö, joka on keskittynyt nimenomaan raskaaseen rockiin. Vuonna 1980 perustettu label on julkaissut vuosien saatossa monia merkittäviä levyjä muun muassa Sepulturalta ja Type O Negativelta. Tällä hetkellä sen artistikatraassa ovat esimerkiksi Trivium, Slipknot (kuvassa), Machine Head, Stone Sour ja Nickelback sekä välillisesti muun muassa Nightwish, kun juuri Roadrunner vastasi Once-levyn julkaisusta Yhdysvalloissa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa.

Roadrunnerista 73,5% nyt omistava Warner maksoi hevistä aikaisemmin pääomistajana olleelle Universal Musicille reilut 56 miljoonaa euroa. Kauppa varmistuu tammikuussa 2007 eikä sen uskota vaikuttavan Roadrunnerin toimintaan, vaan se jatkaa itsenäisenä yksikkönä.

www.roadrunnerrecords.com

Teksti: Anssi Järvinen
Tagit: rock, levy-yhtiö, Australia, Yhdysvallat, Hevi, Nightwish, Warner

Kommentointi on suljettu.