24.07.2007, 12:00
Musiikki, Arvostelut

The Pigeon Detectives: Wait For Me

pigeondetectiveswait4meBrittibändi The Pigeon Detectives louhii samaa kalliota kuin mm. Arctic Monkeys tai Bloc Party. Nuijasta tulee siis pahimmilta arvostelijoilta, mutta rennolla otteella ja kekseliäillä biiseillä pojat selvinnevät ilman pahoja ruhjeita.

The Pigeon Detectives ei ehkä ole maailman viisain nimi bändille, mutta eipä ole bändin musiikkikaan maailman omintakeisinta. Jos lähtökohdat ovat hieman heikot, niin kerrottakoon, että viisi vuotta sitten perustetun kombon debyytti eli tämä Wait For Me on kaikesta huolimatta kelvannut brittifaneille ja albumi kipaisi julkaisuviikollaan kotimaansa listalla kolmanneksi. Temppu on siis jo tehty.

Tempun ohjeet bändi on oppinut niin hyvin, että Wait For Me –albumi kuulostaa tuoreelta, raikkaalta ja toimivalta samaan aikaan, kun levy on myös täynnä hetkiä, jolloin kuulija on aivan varma, että tämä ei ole tätä bändiä, vaan joku copy-paste –vedätys. Vaan eipä ole, mutta kyllä pitää ihmetellä sitä röyhkeyttä, jota The Pigeon Detectiveskin harjoittaa sävellyksissään. Toisaalta vaikutteita on otettava ja niitä kuullaan lähes kaikkialla. Tällä kerralla ne vain ovat kovin pinnassa.

Wait For Me pullistelee hyviä sävellyksiä, kelvollisia lyriikoita ja junnumeiningillä soitettua taputus- sekä yhteishoilutus-poprockia. The Pigeon Detectivesia ei ainakaan voi syyttää tarttuvien rallien puutteesta, vaan albumilla on 12 biisiä, joista noin 10 voisi julkaista singleinä. Moiseen suoritukseen vaaditaan jo hiukan älyä, vaikka kuinka haluaisi pitää bändiä takarivin pyrkyriporukkana.

Kokonaisuutena Wait For Me on vahva albumi, mutta valitettavasti brittirockin aallonharjalle on niin kova tunku, että The Pigeon Detectives ei välttämättä kauan siellä pääse keikkumaan. Sääli, sillä näille poikasille toivoisi suurempaakin suosiota kuin vain kotimaansa menestystä. On myös mystistä miten paljon aidommalta kuulostaa brittien rallattelurockaus verrattuna USA:n veljien tekeleisiin. Tässä on jotain suttuista, ruttuista ja realistista, mutta jos levy olisi tuotettu Yhdysvalloissa, niin tämä olisi takuulla aika sietämätön.

Lokakuun alussa yhtye vierailee Tukholmassa, Oslossa ja Kööpenhamissa, joten jos silloin popparin tie vie noihin maihin, niin käykää katsomassa miten Pulu- Etsivät runttaavat.

www.thepigeondetectives.com

3

Teksti: Anssi Järvinen
Tagit: albumit, musiikki, lyriikka, USA, ralli, Yhdysvallat, sävellykset, britit, Tukholma, Kallio

surkeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kommentointi on suljettu.