09.11.2011, 10:20
95
Musiikki, Keikalla

Roxetten keikalla riitti nostalgiaa ja sympatiaa – tutustu kuviin ja biisilistaan

Paluun keikkalavoille tehnyt Roxette esiintyi Hartwall Areenalla 8. marraskuuta. Hartaasti odotettu duo soitti kaikki hittinsä ja toi hetkeksi takaisin 80- ja 90-luvun kuumat discoillat. Esitys ei ollut ehjä, mutta monille riittikin Marie Fredrikssonin ja Per Gesslen näkeminen yhdessä lavalla.

1980-luvulla maailman huipulle noussut ruotsalaisduo merkitsi yleisölle ennen kaikkea nostalgiatrippiä nuoruuteen. Marie Fredrikssonin ääni oli kuitenkin melko kaukana siitä, mitä häneltä on totuttu kuulemaan. Se tuskin haittasi yhtyeen faneja.

Ylipäätään Fredrikssonin näkeminen aiheutti jo tunnekuohuja: yhdeksän vuotta sitten hänellä havaittiin pahanlaatuinen aivokasvain, jonka leikkaaminen vaati veronsa. Siihen nähden Roxetten ikihittien It Must Have Been Love, Listen to Your Heart ja The Look kuuleminen livenä oli liikuttava kokemus.

Illan teemana olikin nostalgian lisäksi sympatia. Fredriksson sai jatkuvasti suosionosoituksia esiintymisestään ja nainen vaikutti olevan vilpittömästi otettu. Samalla on toki suitsutettava myös duon varsinaista moottoria, Per Gessleä, joka jaksoi hyppiä koko illan ihastunut virne naamallaan.

Pitkään iltaan mahtui paitsi Roxetten kaikki hitit, myös turhempia kappaleita. Uudelta, tämänvuotiselta Charm School -albumilta ei kuultu kuin She’s Got Nothing On (But the radio) -ralli, mikä oli ihan reilua yleisöä kohtaan, jota keikalla oli muutamaa tuhatta vaille täysi tupa.

Illan kattaus:

Dressed for Success
Sleeping in My Car
The Big L.
Wish I Could Fly
Only When I Dream
She’s Got Nothing On (But the Radio)
Soul Deep
Perfect Day
Things Will Never Be The Same
It Must Have Been Love
Opportunity Nox
7Twenty7
Fading Like a Flower (Every Time You Leave)
Crash! Boom! Bang!
How Do You Do!
Dangerous
Joyride
Watercolours in the Rain
Spending My Time
The Look
Listen to Your Heart
Church of Your Heart

Teksti ja kuvat: Henri Lassander

Tagit: Roxette

Kommentointi on suljettu.