Uusimmat

MSI Interceptor DS300 – laadukas pelihiiri sopuhintaan

15.04.2016 16:00 Miikka Lehtonen

MSI:n Interceptor DS300 on hiiri, jonka voisi helposti odottaa olevan tusinaroskaa. Varoitusmerkkejä on useita. MSI on kyllä tunnettu raudastaan, mutta ei oheislaitteistaan. Kun hiiren hintalappukin on hämmentävän alhainen, odotuksetkin olivat aika matalalla.

Mutta ei ole kyse pelkästään alhaisista odotuksista kun testailun jälkeen on todettava, että DS300 on oikeasti hyvä hiiri.

MSI on kerännyt vuosien mittaan mainetta arvostettuna rautavalmistajana. Firman näytönohjaimet ja emolevyt esimerkiksi nauttivat laatutuotteiden maineesta ja aivan ansaitusti. Siirtyminen kohti oheislaitemarkkinoita on kuitenkin uudempi juttu ja ainakin meikäläisen papereissa MSI:n hiiret, näppäimistöt ja kuulokkeet ovat ”jaa sellaisiakin on?” –kategoriassa.

Jos Interceptor DS300 on näyte siitä, mitä tulossa on, hintatietoisten pelaajien kannattaa höristellä korviaan.

MSI_Interceptor_DS300_pelihiiri_testi_01

Muovista menoa

Ensisilmäyksellä DS300 vaikuttaa hyvin tavanomaiselta pelihiireltä. Se on ergonomisesti muotoiltu sopimaan oikeaan käteen, joten vasureille jää taas kerran käteen tyhjä arpa. Vasemman peukalon ulottuville on sijoitettu kaksi nappia, rulla on naksahtelevaa mallia ja sen läheisyydessä on pikavalintanappi, joka oletusarvoisesti vaihtaa ennalta säädettyjen DPI-asetusten välillä.

Ulkoasu on hieman kiiltävän musta punaisilla korostuksilla. Viimeistelystä huolehtivat LED-valot, joilla on koristelun ohella muutakin funktiota. Hiiren vasemmassa laidassa oleva väripalkki kun kertoo, mikä neljästä DPI-asetuksesta on tällä hetkellä valittuna.

Kummassakin kyljessä on karheapintaista ja hyvin kitkaista kumia, joista sormet saavat hyvin kiinni. Näin hiiri toimii paremmin claw grip –otteessa, joskaan se ei mielestäni ollut mitenkään hirmuisen soveltuva siihen. Hiiri kun on hieman leveä verrattuna esimerkiksi Steelseriesin Xai-hiiriin tai Logitechin tarjontaan. Jos tykkää perinteisemmästä otteesta, vasemmassa kyljessä on peukkua varten selvästi muotoiltu ura, johon sormi sopii mainiosti.

Yleisvaikutelma on hieman halpa. Hiiri tuntuu hieman muoviselta ja jo muutaman päivän käytön jälkeen pinnasta näki selvästi, että sitä on pidetty käsissä. Esimerkiksi Logitechin käyttämä voimakkaan mattainen pinnoite kestää paljon paremmin käyttöä, eivätkä kädestä lähtevät rasvajäljet ja muut näy niin selvästi.

MSI on käyttänyt hiiressään erilaisia kytkimiä kuin monet muut valmistajat. Kuulemma Erityisesti pelikäyttöön suunnitellut kytkimet on speksattu kestämään miljoonia painalluksia, mikä on toki markkinointipuhetta. Se sen sijaan ei ole, että kytkimet tuntuvat selvästi raskaammilta kuin verrokkihiirissä. Napsahdus on tujumpi ja aktivointiin tarvitaan vähän enemmän voimaa. Mistään suunnattomasta voimansuorituksesta ei toki ole kyse, vaan hiiri on miellyttävä käyttää.

Pohjasta löytyy irroitettava kansi, jonka alla on paikat kolmelle painolle. Niitä poistelemalla hiirtä voi halutessaan keventää, mikä on hyvä idea. Valitettavasti kaikki painot ovat aivan hiiren peräpäässä, joten painon jakautumista ei voi sen tarkemmin säädellä.

MSI_Interceptor_DS300_pelihiiri_testi_03

Fyysisestä laadusta puhuttaessa suurin kysymysmerkki on hiiren rulla. Se toimii peruskäytössä hyvinkin luotettavasti, enkä huomannut siinä mitään töksähtelyjä, mutta peleissä välillä kylläkin. Nuclear Throne –pelissä asetta vaihdetaan hiiren rullaa pyörittämällä ja olin tottunut Logitechin G502-hiiren myötä siihen, että aivan pikkuruinenkin liike riitti vaihtamaan asetta. Vastaavalla pikkuruisella liikkeellä DS300:n rulla kyllä selvästi napsahtaa asennosta toiseen, mutta ase ei aina vaihtunut. Tuntuukin siltä, kuin rullassa olisi pikkuisen ”löysää”, eli sellaiset muutaman millin liikautukset eivät välttämättä rekisteröidy sataprosenttisen luotettavasti rullan pyöritykseksi.

En silti pane pahakseni sitä, että hiiri näyttää ja tuntuu hieman halvalta, sillä onhan kyseessä kuitenkin edullinen peliväline. Jos jostain on pitänyt säästää, niin mieluummin sitten fyysisestä koristelusta ja ulkoasusta kuin toiminnasta, sillä siitä puhuttaessa DS300 pärjää hyvin.

Laadukasta toimintaa

Ensivaikutelmat hiiren parissa eivät jälleen olleet ihan parhaat. Paketista suoraan vedettynä hiiri tuntui hitaalta ja todella erikoisesti vasemman peukun napit tekivät juuri päinvastaisia asioita kuin hiiret yleensä: selaimen back-toiminto oli hiiren etummaisessa napissa ja toisinpäin.

Pienen etsinnän jälkeen MSI:n mainostama ohjelmisto löytyi firman sivuilta, hieman hämärästi ”Mouse Drivers” –nimen alta, ja korjasi ongelmat. Kuten suunnilleen kaikki muutkin rautavalmistajat, myös MSI on kehittänyt oman softansa, jolla hiiren erilaisia toimintoja voi säädellä ja ohjelmoida. Neljä pikavalittavaa DPI-asetusta voi säätää haluamakseen, hiiren eri nappien toimintaa voi muokata, LED-valon asetuksia säätää ja hiireen voi jopa tallentaa pelikohtaisia makroja ja pika-asetuksia, jotka sitten ladataan automaattisesti kun nimetty ohjelma käynnistyy. Todella kattava paketti!

Kun säädot oli säädetty kohdalleen, DS300 alkoi toimia paljon paremmin. Hiiren 8200 DPI:n sensori ei ehkä pärjää numerovertailussa G502:n tai vaikka Steelseriesin kalliimpien hiirten kanssa, mutta käytännössä sen tarkkuus on jo niin suuri, että useimmat käyttäjät eivät varmasti huomaa eroa. Toiminta on tarkkaa, puhuttiin sitten pienistä tai suurista liikkeistä.

Testailin hiirtä varten lukuisia pelejä: nopeatempoista refleksiräiskintää Nuclear Thronen ja Enter the Gungeonin muodossa, MOBA-meininkiä Heroes of the Stormissa, FPS:ää Battlebornissa ja Overwatchissa, RTS:ää Battlefleet Gothic: Armadassa ja niin edelleen. Oli kyseessä peli kuin peli, DS300 selvisi testistä puhtain paperein.

Suurimmat käyttöongelmat olivat fyysisiä ja johtuivat siitä, että DS300 on hieman leveämpi kuin vaikka G502 tai Steelseriesin hiiret, mikä sai sen tuntumaan oudolta niihin tottuneessa kädessäni. Ensimmäiset tunnit olivatkin pientä hakemista, kun yritin ihmetellä, miten saisin hiiren sopimaan mukavasti käteeni. Voimakas ergonominen muotoilu ei ollut tässä avuksi. Lopulta totuin ja hiiri tuntui hyvältä.

MSI_Interceptor_DS300_pelihiiri_testi_02

Vaikuttaakin siltä, että 29,95 euron hintalappu näkyy ennen kaikkea fyysisessä viimeistelyssä sekä ominaisuuksissa. Nappeja on ”vain” neljä, eikä DS300 pröystäile makronapeilla tai kalliimpien hiirten toiminnoilla. Mutta kuten jo totesin, ne ovat niitä juttuja, joista voikin karsia. Jos niitä kaipaa, voi ostaa kalliimman hiiren, mutta jos käyttökokemus on roskaa, halvinkaan hintalappu ei ole ostoksen arvoinen.

DS300:n tapauksessa näin ei ole, vaan se tarjoaa budjettitietoiselle pelaajalle oikein hyvän vaihtoehdon. Se painii tasaväkisesti puolta kalliimpien, tunnettujen valmistajien hiirten kanssa. Jos MSI:n muut oheislaitteet ovat samaa tasoa, firman tuotanto kannattaa ehdottomasti noteerata!

 

MSI Interceptor DS300 Gaming Mouse

Valmistaja: MSI

Hinta: noin 29,95 euroa

Lisätietoja: https://www.msi.com/product/multimedia/Interceptor-DS300-GAMING-Mouse.html

Miikka Lehtonen

 

Tekniset tiedot:

  • Koko: 125 x 81 x 43 mm
  • Paino: Noin 150 grammaa
  • Kytkimet: Omron, kestävyys viisi miljoonaa painallusta
  • Sensori: 8200 DPI
  • Nappeja: kuusi
  • Painotus: säädettävissä kolmella 4,5 gramman painolla

 

Lisää aiheesta

“Maailman paras langaton pelihiiri”, kehuu Logitech 200 euron uutuuttaan

Logitech G502 – legendaarisen pelihiiren uusi tuleminen?

Razer Mamba – testissä sykkivä, säkenöivä, hintava pelihiiri

Roccat Nyth MMO Mouse – pelikenttien kuningastiikeri

Steelseries Rival –pelihiiressä on kaikki vähän paremmin

Voita hauska pikkurotta eli vapaasti muokattava R.A.T.1 -pelihiiri