12.01.2017, 13:00
3012
Räiskintäpelit, PC, Verkkopelit, Ajankohtaista, PlayStation 4, Xbox One

Parhaat Battlefield 1 -pelaajat saaneet pelikieltoja oltuaan epäilyttävän hyviä

Battlefield 1:ssä on jaettu pysyviä pelikieltoja pelaajien parhaimmistolle. Virheet johtuvat pelin algoritmianalyysista, joka pitää parhaita pelisuorituksia liian epätodennäköisinä.

Banneja eli pelikieltoja jaetaan yleensä huijaamisesta, mutta joskus niitä lankeaa myös viattomien pelaajien niskoille. Kotaku raportoikin, että osa syksyllä ilmestyneen Battlefield 1 -pelin pelaajista on joutunut jopa pysyvään pelikieltoon yksinkertaisesti ylivoimaisuutensa vuoksi.

Esimerkiksi kansainvälisellä leaderboardilla neljättä sijaa hallussaan pitävä Minidoracat joutui joulukuussa väliaikaiseen pelikieltoon. Toinen pelaaja nimimerkillä SpartanHoplite taas joutui pelikieltoon saatuaan yhdessä ottelussa kokoon 202 tappoa ja kuoltuaan itse vain kahdeksan kertaa.

Taidokkaiden pelaajien saamat pelikiellot johtuvat Battlefield-pelien käyttämästä reaaliaikaisesta huijaushavaintofunktiosta, joka tunnetaan nimellä FairFight. Tämä ominaisuus käyttää pelaajatilastojen algoritmianalyysia ja luokittelee liian epätodennäköiset pelisuoritukset huijaamiseksi. Ongelma on kuitenkin, että joskus pelaajat myös onnistuvat tolkuttoman epätodennäköisissä suorituksissa täysin huijaamatta.

Asiasta uutisoiva Kotaku on pyytänyt pelijulkaisija Electronic Artsilta kommenttia aiheettomista pelikielloista.

Battlefield 1

Kaikki jutut aiheesta
Tagit: DICE, huijarit, Electronic Arts, Battlefield 1