07.03.2016, 18:15
4436
Peliala, PC, Tapahtumat, Ajankohtaista, Tekniikka, PlayStation 3, Video

PlayStation 3 -emulaattori on jo hämmentävän hyvässä kunnossa

Vielä muutamaa vuotta sitten olisin käsi pyhällä kirjalla vannonut, että emme tulisi vielä vuosikausiin näkemään kunnollista PlayStation 3 -emulaattoria. Sonyn käyttämä Cell-prosessori ja sen arkkitehtuuri olivat niin kamalia, että laitteelle koodanneillakin oli vaikeuksia saada niistä mitään irti. Miten siis onnistuisi kamalan ja raskaan koodin kääntäminen vaikkapa PC:lle, kun tiettävästi emulaattorit vaativat emuloivalta koneelta hyvin paljon vääntöä?

Lyhyt versio? Hyvin onnistuu. RPCS3-emulaattori on ollut näytillä Domessa aiemminkin ja on kehittynyt hämmentävää vauhtia. Vielä muutamaa kuukautta sitten se pyöritti “puolet tekstuureista puuttuu ja nopeus on puolet alkuperäisestä” -tasoisesti aitoja pelejä. Nyt? No, tulos on tässä:

Pahuksen hyvältä näyttää. Kyseessä ei myöskään ole mikään viimeisintä huutoa oleva muskelikone, vaan AMD:n FX 6300 -prosessorilla ja GTX 650 Ti -näytönohjaimella varustettu PC. Näyttää siltä, että DirectX 12 on ollut emulaattorimaakareille kuin taivaan lahja, enkä malta odottaa, mihin homma tästä etenee.

Lisätietoja: RPCS3

Tagit: RPCS3, emulaatio

Ihan hyvä suoritus jo julkaisuaikanaan hitailta komponenteilta. Mielenkiinnollahan tätä seuraa kuinka kehittyy. Hyvin muistan kun PCSX2 oli käytännössä täysin käyttökelvoton, nykyään jopa mieluisampi kuin aidon konsolin käyttö.

Kommentointi on suljettu.