08.01.2009, 13:27
1196
Internet, PC, Ajankohtaista

Lataa ja testaa Windows 7

Microsoftin Windows-käyttöjärjestelmän seuraava versio, Windows 7, on saanut kovasti hehkutusta ennakkoon. Alustavien kokeilujen mukaan se on aiempaa kevyempi, nopeampi ja jopa luotettavampi. Ja huomenna voit ottaa asiasta selvää ihan itse.

Microsoft julkaisee Windows 7:n betaversion suurelle yleisölle perjantaina 9.1. Ja täsmennetään vielä varmuuden vuoksi, että vuonna 2009.

Yhtiö ei paljastanut CES-messuilla koska Windows 7 julkaistaan kaupallisesti.

Lataa Windows 7 täältä: http://www.microsoft.com/windows/windows-7/

Lisää aiheesta

Windows 7 pieksää XP:n ja Vistan nopeudessa

Lue myös

Cyber Snipa Sonar 5.1 – tilaäänet tosipelaajan kuulokkeisiin

eDomen arvosteluviikko: A Vampyre Story, Buzz, Legendary, Steel Fury ja Trackmania DS

Elä kuin susi, ole susi

Logitechiltä uusia G-sarjan pelivekottimia: näppis, hiiri ja kuulokkeet

PETA tykkää Fablesta

Teksti: Jukka O. Kauppinen

Pystyikö tämän asentamaan silleen että kovon tiedostot säilyvät jne. Ei viittis kaikkia pelejä asentaa uudestaa ja päivityksiä latailla.

Tietääkö kukaan pystyykö tuon asentamaan kiintolevyn toiselle osiolle (D:) ja boottamaan sitten tarvittaessa käynnistyksen yhteydessä? En jaksaisi asentaa heti perään toista kertaa Wintoosaa uudelleen, kun juuri uudenvuoden alla asensin Windows XP:n uudestaan.

No järkeä tätä asentamaan sellaselle koneelle jota käyttää pääkoneenaan, mielummin vaikkapa kannettavalle, sillä onhan kyseessä vielä beta.

@1
Tämän saa ainakin päivitettyä vistasta suoraan niin että tiedostot ja asennuksen yms yms (kuulemma) toimii suoraan, kestää noin 45min että on valmis.
@2
Todennäköisesti saa “dual boottiin” niinkuin kaikki muutkin käyttikset saa, koita laittaa googleen “dualboot windows 7 and XP” =)

Itsekkin mietin että pitäisikö laittaa vista jo seiskaksi, vaikka oon tätä käyttänytkin vasta 2 kuukautta =)

Kyseessähän on kuitenkin beta, jota en ainakaan henkilökohtaisesti asentaisi muuta kuin testikäyttöön varattuun koneeseen.

Kovo alustukseen täydellisesti, linux, vista ja sitten vielä windows 7 huomenna sisään sitten 😉

Hylkäävät Vistan jo nyt?
Saatana MS! Teitäkö pitää vielä tukea?

En tiedä ymmärsinkö tietkone lehden uutistosion viestin oikein, että Vistat voi päivittää “ilmaiseksi?” Windows 7 erikseen tilattavan DVD:n avulla. Ei olisi minusta paha veto edes 😉

Vista on ollut väliinputoja iät ja ajat. XP:llä vielä mennään monessa koneessa, mutta windows 7 taitaa olla parannettu XP, siksi se on tervetullut.

Windowsit ovat aina Betoja. Sama se milloin sen asentaa.

@8 Uutisen mukaan heinäkuusta alkaen ainakin tiettyjen koneiden mukana saa mahdollisuuden päivittää Vista Win 7. Eli nykyiset Vistan käyttäjät eivät pysty ilmaiseksi päivittämään.

Itse asensin toiselle kovalevylle, nytten on XP, Vista, 7 ja Ubuntu :E.

Nooh Windows 7 edelleen käsittää samanlaisen ulkoasun ja ohjauspaneelin kuin Vista, joten turha unelmoida, että ei tarvitsisi vistaa opetella käyttämään 😉

Käyttäkää ihmiset Virtual PC:tä, niin ei tarvitse pohtia minne asentaa.

Koeilin asentaa. Aluksi asennus tyssäsi siihen koska kovalevy ei ollu NTFS. Noh, se piti formatoida XP:n asennuslevyllä *manailua*. Asennus sujui sitten ihan mallikkaasti, kunnes taas asia tyssäsi siihen, ettei tunnistanu enää edellisiä ATI:n ajureita. Kiva nyt käyttää monitoria 60hz silmiä raastavalla kuvalla. Meni formatointiin ja Linuxia tilalle takasin. Jahka uusi yrits sitten kun on ajurit kunnossa.

Onko tästä 32bit versiota? Voisin kokeilla mikäli on. 🙂

On 32 bit ja 64bit versiot. Kannattaisi lukea nuo linkkien sivut, jotta ei tarvitse aivan turhia kysellä.

@14: Onko Microsoftin vika ettei ATI ole julkaissut uusia WDDM 1.1:tä tukevia ajureita, vieläpä Windowsin beta-versiolle? Ja miksi käytät vielä CRT-näyttöä vuonna 2009?

@12

Luojan kiitos, että käyttöjärjestelmiä pystyy muokata.

Sekavat noi MS:n sivut.. missä tuon lataus linkki on?

Tuolla lukee vain

“Want to try the Beta? Subscribe to the team RSS feed to be alerted as soon as the Beta becomes publicly available.”

Saako sitä vai ei??

@19 ja 20 ylhäällä lukee selvästi “Microsoft julkaisee Windows 7:n betaversion suurelle yleisölle perjantaina 9.1. Ja täsmennetään vielä varmuuden vuoksi, että vuonna 2009”

Aivan, nythän on vasta 8.1…

Vaaditaanko koneelta samaa mitä vista? vai onko kevyempi

@17 Atin on kyllä jo julkaissut WDDM 1.1 ajurit win 7:lle, tosin en tiedä saako niitä mistään muualta kuin seiskan updaten kautta.

@19 @20:

Lukekaa uutinen… saatavilla 9.1

@23 Tämän hetkinen 7000 build on ainakin hieman keviempi kuin vista mutta lopullisesta versiosta ei voi vielä sanoa.

kokoa on tollaset 3 gigaa, voi mennä muutama tunti latauksessa.

@[email protected]

No niinpä olikin kun kalenteria vilkasi, otsikon olisi kyl voinut valita hitusen paremmin.

@8

Varmaa sama ku xp -> vista. Voit ostaa levyn jolla tuon päivityksen voi tehdä. Hinta on kuitenkin sellainen että postikulujen jälkeen säästät max 10€ kun jos ostaisit oem version samasta windowssista. Jätin sitten hankkimatta kun vista oli samalla lailla luvattu ilmaiseksi päivitykseksi tietyn päivämäärän jälkeen ostaneille. Sitte ku katsoi pienen printin niin ei asia ollutkaan niin. Ei siis kannata uskoa vaan tarkastaa asia vistaa ostaessa ms sivuilta, eikä luottaa tietokone lehteen niinkuin minä tein.

Onneksi on toinen kone, jolla testata. Ei tarvitse turhaan ykköskonetta mennä “tuhoamaan”

Mitenköhän tämä sitten eroaa lopullisesta, eli onko tätä nyt mitään järkeä ruveta asentamaan vista ultimaten tilalle? Mietin vaan, että käyttää ilmeisesti reippaasti vähemmän muistia käyttiksen pyörittämiseen ja se taas kiinnostaa kun tulee pelailtua noita pelejä…

Kolme gigaa muistia nyt käytössä ja vistahan repii sen gigan omiin tarkoitusperiinsä.

“Kolme gigaa muistia nyt käytössä ja vistahan repii sen gigan omiin tarkoitusperiinsä.”

Ja vapauttaa sen jos sitä tarvitaan… vista osaa hyödyntää muistia paremmin kuin XP. Monet ovat kehuneet jo Windows 7 alpha versioden olevan hyvin vakaita, että vois käyttää ensisijaisena käyttöjärjestelmänä, ainoa mutta on se aikaraja joka on noissa versioissa (Alpha/Beta).

Tot kai se on vakaa, kun melke sama ku Vista mut parannettu. ois tehny ton ilmaseks päivitykseks vistan päälle.

Miksen löydä mitään dl-linkkiä?
Toimiiko sivu vain explorerilla? 😛

Niinpä, en löydä mistään latauslinkkiä, olisi ihan kiva ladata?

Kommentointi on suljettu.