Uusimmat

Turtle Beach Drift – kangas on uusi musta

15.05.2015 17:30 Kalle Lounela

Vaihdan hiirimattoani vain pakottavan tarpeen vaatiessa eli ani harvoin. Olen käyttänyt Marimekon gekko -mattoa niin kauan kuin muistan, mutta nyt oli aika päivittää isompaan jöötiin. Koska kaikkihan me tiedämme, että koolla on väliä.

Turtle Beach lähti mukavuusalueensa ulkopuolelle tuomalla markkinoille oman hiiri-, näppäimistö- ja mattomallistonsa. Testattavia kokoja oli kolme, joista yksi – 35 x 45 cm – meni JOKin hellään huomaan. Jäljellejääneet olivat kooltaan 25 x 35 ja 30 x 90 senttimetriä, joista valitsin päivittäiseen käyttöön jättileveän version.

Luistohommat kunnossa!

Materiaali on aika liukasta kangasta, mutta pohja on täysin kuminen. Maton reunoissa on punokset rispaantumisen estämiseksi. Käsissäni tuntui olevan laadukkaan oloinen tuote. Asetin hiiren lisäksi myös näppäimistöni kangasunelman päälle, jossa se nökötti tukevasti koko kuukauden testijakson ajan.

Pinta oli vastakohta kovalle Marimekon designmaton päällysteelle, joka oli joskus aikoinaan ollut karhea. Kovassa käytössä olleena pinta oli ensin hioutunut, sitten kiillottunut päätähuimaavan liukkaaksi. Kangaspinnalla ei onneksi ole näin radikaalia evoluutiota.

Käteni lepäsivät aina maton päällä: olin sitten kirjoittamassa tai käyttämässä hiirtä, ja mikäs sen mukavampaa! Kangaspinta oli miellyttävä, mutta joskus harvoin kuivilla käsillä alusta rupesi tuntumaan kutisevalta. Herkempi iho voi ärsyyntyä helpommin; minulla kihelmöintiä tapahtui vain erikoistapauksissa.

Pinta antoi sopivan vastuksen sormiotteelle, koska kitkaa oli juuri oikea määrä. Olisin halunnut liukkaamman alustan kämmenotteella, mutta nämä ovat täysin makukysymyksiä. Jokainen tietää testaamalla parhaiten omat preferenssinsä.

Aina räikeitä värejä ei kaivata

Ulkoasu on hillityn musta tummanpunaisen Turtle Beach –logon antaen viimeisen silauksen. Kuva peittyi hiiren alle niin hyvin, ettei se ainakaan häirinnyt silmää. Tyylikkään yksinkertainen, juuri sellaisena kuin hiirimattoni haluan. Gekkovanhukseni oli yksinkertaisen kaunis omalla tavallaan.

Pienempi matto voi osoittautua ongelmalliseksi reunojen punosten hangatessa kättä. Isomman maton saa mukavasti pöydän yli niin, että kädet eivät lepää punosten päällä. Erinomainen alusta, joka sopii mainiosti osoitinlaitteen kaveriksi. Suosittelen!

Toim. huom: JOK nappasi omalle pöydälleen keskikokoisen Dirftin, vanhaa ja rakasta Sims 3 –mattoa korvaamaan. Isonpuoleinen alusta teki heti terää työskentelylle, sillä nyt hiiren kursori lopetti satunnaisen hypähtelynsä, joka kuluneella matolla jo ärsytti aika lailla. Maton pinta tuntuu ranteessakin oikein mukavalta ja hiiri liukui liukkaalla kangasalustalla sujuvasti.  Pohjan kumi tarttuu pöytään niin hyvin, ettei matto todellakaan liikahtele yhtikäs mihinkään. Erittäin hyvä ja suositeltava alusta mihin tahansa käyttöön.

 

Turtle Beach Drift

Valmistaja: Turtle Beach

Hinta:

  • 25 x 35 cm maksaa noin 10€
  • 35 x 45 cm maksaa noin 15€
  • 30 x 90 cm maksaa noin 30€

Lisätietoja: Turtle Beach Drift

Kalle ”HCJorma” Lounela

 

Lisää aiheesta

Corsair Gaming K70 RGB – pelinäppäimistön kallista hintaa perustellaan huimalla valoshowlla

Steelseries DeX – tarkan pelaajan tarkka hiirimatto

Suomen pelimuseosta rakennetaan upea pelihistorian ja nykypäivän pyhäkkö

Testissä Logitech G302 Daedalus Prime – näppärä pikkuhiiri mobailijoille

Turtle Beach Grip 500 – pitoministerin perillinen

Turtle Beach Impact 700 – Punavalaistun kytkinnäppäimistön iskuyritys