Uusimmat

Vuoden 2014 paras suomipeli: Legend of Grimrock 2

14.01.2015 15:15 Jukka O. Kauppinen

Pyysimme lukijoitamme äänestämään joulun ja uudenvuoden välissä kymmenessä eri äänestyssarjassa muun muassa vuoden 2014 aliarvostetuinta peliä, parasta pelihahmoa, parasta käsikirjoitusta ja yllättävintä peliä. Vuoden 2014 paras suomipeli oli lukijoiden mielestä Legend of Grimrock 2.

Tulokset on laskettu lukijoiden antamien äänten yhteenlaskun perusteella. Voittajan ja muiden hyvin pärjänneiden lisäksi olemme listanneet perusteltuja ja kategoriaan soveltuvia ehdokkaita, vaikka ne eivät yltäneetkään äänimäärällisesti.

Pelikuvaukset ovat lainauksia Domen aihetta käsittelevästä jutusta.

 

Vuoden 2014 paras suomipeli: Legend of Grimrock 2

 

Äänestäjien kommentteja:

Peli vaikutti jo etukäteen hyvältä mutta osasi silti vielä yllättää. Odotin vähän pidempää versiota ekasta Grimrockista muutamalla päälleliimatulla ulkoilma-alueella, mutta pelihän olikin perhanasti laajempi ja monipuolisempi. Jopa sitä ykkösen ainoaa kompastuskiveä, yksitoikkoista taistelua, oli parannettu uusilla kujeilla.

-Tuore

Laatupelin jatko osa on vieläkin laadukkaampi kuin edeltäjänsä.Jaksaa kiinostaa loppuun asti, ja viellä pitkää senkin jälkeen.

-Leevi D.

1.Legend of Grimrock 2

Legend of Grimrock 2 käynnistyy, kun myrskyssä vankeja kuljettava purtilo ajautuu karille ja uppoaa. Enemmän tai vähemmän sattuman kaupalla neljä vankihenkilöä pelastuu onnettomuudesta ja haaksirikkoutuu Nexin saarelle, jossa he saavat pian huomata, että parempi olisi ollut mennä kapteenin mukana tapaamaan Ahtia. Salaperäinen Island Master toivottaa heidät lämpimästi tervetulleeksi kuolemaan mitä tuskallisimmilla tavoilla. Pakoonhan sitä on päästävä. Mutta mikä suuri salaisuus kätkeytyy saaren kulissin taakse?

Kuten roolipeleihin kuuluu, kaikki alkaa hahmonluonnista. Sankarit nimetään tietysti kavereiden, vihamiesten, fiktiohahmojen tai Kalevalan mytologian mukaan. Tai lyömällä nyrkillä näppäimistöön. Tarjolla on rotua minotaureista ylikasvaneisiin paarmoihin tai rottiin, joilla on omat erityiskykynsä ja vajavaisuutensa. Itse xenofobina päädyin valitsemaan neljän hengen tiimiin vain ihmisiä, jotka eivät ole hyviä missään, mutta eivät myöskään huonoja. Hahmonluontivaihe on oikeastaan koko pelin kriittisin kohtaus. Oikein rakennettu ryhmä on nimittäin avain voittoon, eikä hahmoluokkia, attribuutteja tai lisäetuja voi vaihtaa jälkeenpäin.

Lue juttu: Legend of Grimrock II (PC)

Lue juttu: Mulkaisu: Legend of Grimrock 2 

 

Loppusuoralle ylsivät myös mm.: Trials Fusion, Trine Enchanted Edition, Pako, Drift’n Drive ja Areena 7.

 

Näin valitsitte vuonna 2013: