Uusimmat

Chainsaw Warrior (Android, iOS, PC)

18.10.2013 18:15 Jukka O. Kauppinen

Tekijä: Auroch Digital
Julkaisija: Auroch Digital, Games Workshop
Testattu: PC Windows 7, Intel Core i5 3,4 GHz, 8 Gt muistia, GeForce GTX285
Saatavilla: Android, iOS, PC
Laitevaatimukset: PC Windows XP tai uudempi, 1,6 GHz prosessori, 1 Gt muistia
Pelaajia: 1
Muuta: Ladattava peli, hinta 4,99€
Pelin kotisivu: http://aurochdigital.com/chainsawwarrior/
Arvostelija: Jukka O. Kauppinen

Chainsaw Warrior on se klassinen peli, jota en koskaan pelannut. Ei tainnut kovin moni muukaan. Se kun on vuonna 1987 julkaistu lautapeli, jota on kutsuttu myös aikansa lauta/korttipelattavaksi FPS-räiskinnäksi. Tämä outous on nyt julkaistu myös digitaalisena painoksena mobiililaitteille ja PC:lle.

Modernisoinnin lähtökohdat ovat toki iättömän toimivat. Maailmanloppu. Zombie-invaasio. Pimeyden voimia palvojineen. Ja yksi urhea kaveri taistelemassas maailmanloppua vastaan. Moottorisahan kera.

Chainsaw Warriorin alkuperäislautapelistä väitetään, että se oli kovin kiva kulttipeli. Nopea, vaihteleva ja yllättävä. Ainakin videopeliversio täyttää eräällä tavalla kaikki nämä määreet. Vaikka se on selkeästi korttipohjainen lautapeli, jossa taistelujen tulokset ratkotaan nopilla, etenee se vikkelästi ja omissa rajoissaan välistä yllättäenkin.

New York. Aikaa on 60 minuuttia. Siinä ajassa sankarimme täytyy sahata tiensä kaupungin halki ja nujertaa pahuus. Muutoin: maailmanloppu.

Mutta jokainen toiminto vie aikaa. Liikkuminen, taistelu, kamojen käyttäminen. Jokainen teko kestää 30 sekuntia. Mitä kauemmin kuppaat taisteluissa, eksyilet tai harhailet, sitä uhkaavammin tuho häämöttää. Pelin suuri juju onkin suoriutua haasteista mahdollisimman nopeasti ja harkiten.

Toiseksi suurin juju on tämä: ole valmis. Koko peli satunnaisuuteen, pakasta käännettäviin kortteihin, aina kulkureittejä myöten. Liikut eteenpäin ja pakasta käännetään uusi paikkakortti. Toisesta pakasta nostetaan tilannekortti. Tuleeko vastaan zombi? Rottalauma? Pimeyden palvelija? Jotain muuta tai ei mitään? Sitten mietitään. Käytänkö tuliasetta vai rakasta moottorisahaani? Jotain muuta asetta tai työkalua? Onko vielä päivä vai olemmeko jo yön puolella, mikä tekee elämästä vielä jännittävämpää. Mikä ase on nopein ja varmin tapa tähän viholliseen? Käyttääkö tuliase arvokkaita vai vielä arvokkaampia ammuksia? Valintoja, valintoja!

Kun pelaajan hahmokin arvotaan alussa taitojen, kykyjen ja erikoisominaisuuksien suhteen, on jokainen Chainsaw Warriorin peli nopea, viihdyttävä ja monin tavoin aina erilainen kokemus. Sitten vielä kokeillen erilaisia aseita ja välineitä, niin uudelleenpeluuarvoakin on hintalappuun nähden sopivasti.

En koskaan pelannut alkuperäistä lautapeliä. Ei se kutsu nytkään. Mutta ymmärrän hyvin miksi tätä on kuvailtu myöhemmin lautapelien FPS-räiskinnäksi. Kun pelaamiseen heittää ripauksen mielikuvituspulveria ja lokaatiokorttien naamaperspektiivin päälle kuvittelee heilumaan moottorisahan, niin olemme hyvin lähellä FPS-pelien ydintä. Kortti- ja lautapeliksi Chainsaw on silkkaa toimintaa – ja kyllä digiversionkin parissa viihtyy. Pelaaminen jäljittelee oivallisesti laadukkaan lautapelin ääressä istumista, mutta digiversiossa pelimekaniikka hoituu aikailematta, tyylikkään grafiikan ja passeleiden ääniefektienkin höystäminä.

Chainsaw Warrior on oivallisesti toteutettu, viihdyttävä pläjäys, jonka parissa maailmanlopun estäminen (tai estämisen failaaminen) on kiva 15-30 minuutin mittainen zombieseikkailu. Moi zomppi, tässä on Betsy. Sinusta ja Betsystä tulee nyt oikein läheiset ystävät. Rännnn!

 

Lisää aiheesta

Combat Commander: Europe (lautapeli)

Rebel Raiders on the High Seas (lautapeli)

Space Hulk: Death Angel (lautapeli)

Lue myös

Beyond: Two Souls (PS3)

Fables: The Wolf Among Us Episode 1: Faith (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

Kingdom Hearts 1.5 Remix HD (PS3)

Payday 2 (PC,PS3, Xbox 360)

Pro Evolution Soccer 2014 (PC, PS3, Xbox 360)