Uusimmat

Section 8: Prejudice (PC, Xbox 360)

04.06.2011 17:00 Eric Hartin

Tekijä: Timegate Studios
Julkaisija: Timegate Studios
Testattu: Xbox 360
Saatavilla: PC, Xbox 360
Tulossa: PlayStation 3
Pelaajia: 1, 2-32 (internetissä)
Muuta: Ladattava peli, hinta Steamissä 12,99 euroa ja Xbox Live Arcadessa 1200 MS-pistettä
Pelin kotisivu: http://www.warisprejudice.com
Arvostelija: Eric Hartin

Ensimmäisten persoonan räiskintöjen markkinat ovat niin täynnä, että harvemmin mikään erottuu merkittävästi edukseen. Vaikka lähes jokaisesta teoksesta löytyy muutama oma mielenkiintoinen kikkansa, niin usein ne jäävät paremmin kiillotettujen tai muuten vain isomman budjetin veljiensä alle.

Sama vaivaa myös Section 8 -sarjaa. Ensimmäinen osa oli keskeneräinen, mutta mielenkiintoisilla ideoilla varustettu räiskintä. Jatkoa seuraa budjettipelin muodossa, joka on huomattavasti pienemmästä hinnastaan huolimatta paljon edeltäjäänsä laajempi kokonaisuus.

Jotkut asiat eivät ole silti muuttuneet. Ensimmäisen pelin bottimatseista koostuva yksinpeli on nyt selvästi tarinapohjaisempi kampanja, mutta siitä huolimatta se on aivan yhtä yhdentekevä.

Ei riitä, että yksinpelin tarina on sitä geneeristä huonolla ääninäyttelyllä varustettua avaruusmerijalkaväkihömppää, minkä kehittäjät ovat selvästi ottaneet tosissaan peliä tehdessä. Itse yksinpelin kenttäsuunnittelu myös pissii aivan uusilla tavoilla.

Käsittämättömiin ratkaisuihin kuuluu esimerkiksi pelin tapa tappaa pelaaja heti, kun hän laistaa polultaan. Se tapahtuu myös erittäin nopeasti: jos joutuu viideksi sekunniksi kartan punaiselle alueelle, joutuu suorilta lataamaan pelin uusiksi.

Päivä risukasaan

Yksinpelin karvaan maun jälkeen täytyy kuitenkin sanoa, että moninpeli on huomattavasti paljon parempi. Ensimmäinen pelitila, conquest, perustuu päällisin puolin yksinkertaiseen karttapisteiden valloitukseen. Peli kuitenkin poikkeaa muista muutamallakin tapaa: ensinnäkään pelaajat eivät ilmesty kiinteille pisteille, vaan hyppäävät ilmakehästä haluamaansa kohtaan tiiminsä omistamaa kartan aluetta.

Ratkaisu on omalaatuinen, mikä samalla ratkaisee vastustajien pesäkkeellä kyttäävien pelaajien dilemman. Jos mitään kiinteätä ilmestymispaikkaa ei ole, on myös paljon vaikeampaa saada ilmaisia tappoja.

Hauskin valloitusmoodin jippo ovat kuitenkin dynaamiset pikkutehtävät, jotka muuttavat pelaajan tavoitteita. Sen sijaan, että pelaaja olisi aina valloittamassa pisteitä, voidaan hänelle antaa tehtäväksi  tietyn henkilön suojelun tai kohteen tuhoamisen. Nämä auttavat tiimin tavoitteita samassa määrin, mitä varsinaiset pisteiden valloitukset. Samalla ne tuovat mukavaa vaihtelua.

Toisena pelitilana tarjoillaan swarmia, mikä on tavanomainen neljän pelaajan yhteistyömoodi.  Tarkoituksena on räiskiä aalloittain pahenevia rivipahiksia. Hauskaa pikkuhupia, joskin selvästi yksinpelin tavoin jälkiajatus.

Aivan kammottavan yksinpelin lisäksi täytyy vielä todeta, että Section 8: Prejudice on budjettipeliksikin aivan luokattoman ruma. Moottori nykyaikaisuudesta en tiedä, mutta laatu on sellaista, että peli olisi ruma jopa viime sukupolven kriteereillä.

Section 8: Prejudice on mielenkiintoinen peli. Sillä on täysin yksi osa-alue, millä se loistaa; muissa se haparoi pahanpäiväisesti. Tunnustan, yksinpeli oli kaikessa kehnoudessaan aikamoinen shokki. Siksi moninpelin toimivuus tulikin pitkälti puskan takaa. Se yksinkertaisesti toimii.

 

Lue myös

Brink (PC, PS3, Xbox 360)

Dungeons & Dragons: Daggerdale (PC, PS3, Xbox 360)

Final Fantasy IV: The Complete Collection (PSP)

L.A Noire (PS3, Xbox 360)

Mortal Kombat (PS3, Xbox 360)

Steel Diver (3DS)

The Witcher 2 (PC)

Yu-Gi-Oh! 5D’s World Championship 2011: Over the Nexus (DS)