Uusimmat

Liberty City Streetviewin silmin

01.06.2011 15:10 Jukka O. Kauppinen

Grand Theft Auto -peleistä tuttu Liberty City on paikka, jossa moni meistä on viettänyt aikaansa satoja tunteja. Hoodit ovat siis tutut mutta entä jos niitä haluaisi joskus tsekkailla ihan muuten vain? Siihen löytyy apu Googlelta.

Googlen kartta- ja Streetview-tekniikoita on moni hyödyntänyt riemukkailla tavoilla. Ja Liberty Cityn siirtäminen Streetviewiin on melkoinen sankariteko.

Liberty Cityn kaduilla on vaellettu peleissä Grand Theft Auto, Grand Theft Auto 3, Grand Theft Auto: Liberty City Stories, Grand Theft Auto: Chinatown Wars sekä Grand Theft Auto IV:ssä.

Lainaus Wikipediasta:

Tekijöiden tuorein näkemys Liberty Citysta on vuodelta 2008, jolloin uusin GTA julkaistiin. GTA IV -pelin Liberty City on täysin uusittu, sisältäen viisi aluetta: Dukes, Broker, Algonquin ja Alderney sekä Bohan. Broker ja samalla saarella sijaitseva Dukes ovat aika hyvässä kunnossa olevia alueita, joihin kuuluu mm. Hove Beach, Firefly Island ja Firefly Projects. Dukesin alueella sijaitsee myös Francis International Airport. Alderney on alueista eniten asuttu. Siellä toimii mm. Pegorinon mafiaperhe. Sen osia ovat: Tudor, Port Tudor jne. Se kuvastaa New Jerseytä. Algonquin on varakkainta seutua ja se kuvastaa New Yorkin Manhattania. Sen osia ovat The Triangle, Castle Cardens, Union Drive East, Union Drive West, Normandy, Little Italy ja Chinatown. Saaren keskellä on myös New Yorkin Central Parkia muistuttava puisto, nimeltään Middle Park. Saaren alueelle kuuluu myös Vapaudenpatsaalle irvaileva saari, jossa on iso patsas. Saaren nimi on Happiness Island, ja patsas taas Statue of Happiness. Bohan taas on varakkuuden suhteen köyhä: se on huonommassa kunnossa kuin Dukes ja Broker ja sekä häviää selvästi parempitasoisille Algonquinille ja Alderneylle. Sen alueita ovat Northern Gardens, South Bohan, Industrial ja Boulevard.

Lisätietoja: http://www.gta4.net/map/

Lisää aiheesta

Grand Theft Auto 3 (PS2)

Grand Theft Auto: Vice City (PC)

Grand Theft Auto III: Vice City (toinen mielipide) (PC)

Grand Theft Auto: Liberty City Stories (PS2,PSP)

Grand Theft Auto IV (PS3, 360)