Uusimmat

Videopelaajilla huippureaktiot mutta rapakunto

09.06.2010 14:10 Jukka O. Kauppinen

Essexin yliopiston Urheilu-, suoritus- ja väsymystutkimus -yksikkö tutki videopelien ammattilaispelaajia ottaen selvää miten nämä vertautuvat muihin urheilijoihin. Tulokset olivat linjassa aiemminkin tiedetyn kanssa: ammattilaispelaajien reaktio- ja havaintokyvyt olivat hävittäjälentäjien tasoa. Fyysisen kunnon suhteen tilanne oli sitten jo kurjempi.

Joidenkin pelaajien fyysinen kunto oli niinkin kehno, että parikymppisen pelaajan keuhkot ja yleinen kunto olivat kuin kuusikymppisellä ketjupolttajalla.

Artikkelissa ei kuitenkaan kerrottu montaako ammattilaispelaajaa tutkittiin. Esimerkiksi eDomessakin haastateltu maailman tunnetuin videopelien ammattilainen Nonathan ”Fatal1ty” Wendell kertoo pitävänsä erittäin hyvää huolta fyysisestä kunnostaan.

”Isoon turnauksiin treenatessani juoksen viidestä seitsemään kilometriä päivässä. Se muun muassa nopeuttaa refleksejä ja parantaa  käsien koordinaatiota”, Fatal1ty kertoi eDomelle.

”Pohjimmiltaan oikea urheilu onkin todella lähellä e-sportsia. Minä olen ollut koko ikäni urheilija ja mielestäni kenestä tahansa hyvästä urheilijasta voi tulla myös taitava videopeliammattilainen, sillä molemmissa tarvitaan samoja taitoja. Useimmat maailman johtavista FPS-pelien ammattilaispelaajista ovat erittäin hyväkuntoisia fyysisesti ja usein entisiä urheilijoita.”

Lähteet: MikroPC: Tutkimus: Himopelaajien fysiikka on kuin 60-vuotiaalla ketjupolttajallaComputer gamers ’have reactions of pilots but bodies of chain smokers’

Lisää aiheesta

Fatal1ty – videopeliammattilainen elää kiertolaiselämää

Lue myös

E3dome – vuoden 2009 tapahtumien kertausta: Nintendo

E3dome: Spider-Man seikkailee ulottuvuudesta toiseen

Ei kolmatta HL2-episodia, ainakaan vielä

Mortal Kombat: Rebirth -lyhäri äimistytti – tekijät yrittävät tehdä elokuvan

Muropaketin uusimmat