007 No Time to Die on vuoden menestynein Hollywood-elokuva, mutta hymy hyytyy nopeasti pankkitilille vilkaisemalla

25.11.2021 08:51 Muropaketin toimitus

Tuorein James Bond -leffa saattaa tehdä jopa 100 miljoonan dollarin tappiot.

Varietyn pitkässä jutussa pohditaan korona-ajan Hollywoodin hittielokuvia ja sitä, kuinka paljon rahaa ne ovat oikeasti tuottaneet.

Esimerkkinä on luonnollisesti vuoden menestynein Hollywood-tuotos, eli James Bond -leffa No Time to Die. Viime viikonlopun jälkeen se oli tahkonut rahaa lippuluukuilla noin 730 miljoonaa dollaria.

MGM-studio ottaa silti leffasta todennäköisesti takkiin, sillä sen pitäisi tienata noin 900 miljoonaa taalaa päästäkseen edes omilleen.

No Time to Dien tuotantobudjetti oli 250 miljoonaa, mainostamiseen käytettiin ainakin 100 miljoonaa dollaria ja sen hyllyttäminen 16 kuukauden ajaksi maksoi useamman kymmenen miljoonaa dollaria.

Asiantuntijoiden mukaan tällä hetkellä näyttää siltä, että Bond tekee teatterikierroksellaan noin 100 miljoonan dollarin tappiot.

MGM-studio kiistää Varietyn väitteet ja kertoo tiedotteessaan, että No Time to Die ei pelkästään ole jo päässyt omilleen, vaan on rahantekokone.

Juttu kannattaa lukea kokonaan, sillä siinä pohditaan asiantuntevasti myös muita tämän vuoden jättileffoja ja elokuvateollisuuden kriisiä.

007 No Time to Die