Uusimmat

007 No Time to Dien alussa on vihjaus siitä, mitä James Bondille tapahtuu elokuvan lopussa, mutta aniharva on asiaa tajunnut

Kuva: Nicola Dove © 2020 DANJAQ, LLC AND MGM.

14.01.2022 17:30 Muropaketin toimitus

Viime syksynä julkaistu 007 No Time to Die on Daniel Craigin viimeinen James Bond -elokuva.

Sisältää spoilereita!

Kaikki tiesivät, että 007 No Time to Die tulee jäämään Daniel Craigin viimeiseksi James Bond -seikkailuksi, mutta tapa, millä Craigin Bond varsinaisesti poistui tarinasta, yllätti monet.

Varietyn haastattelussa elokuvan ohjaaja Cary Joji Fukunaga kertoo, että itse asiassa elokuvan alussa on vihjaus siihen, mitä Bondille tapahtuu elokuvan lopussa. Harva tätä kuitenkaan on tajunnut – tai ainakin latinankielen taito pitää olla hyvin hallussa.

Elokuvan alussa Bond vierailee Casino Royalessa nähdyn rakastettunsa Vesper Lyndin (Eva Green) haudalla. Hautakiveen on kaiverrettu kaksi luurankoa, jotka pitävät välissään latinankielistä tekstiä, joka vihjaa siihen, että Bond tulee kuolemaan.

“Vesperin hautakiveen – emme tosin missään vaiheessa nosta sitä kunnolla esille – on kaiverrettu kaksi luurankoa, jotka pitelevät välissään banneria. Siinä on latinaksi teksti, jonka olimme nähneet siinä basilikassa, missä silta sijaitsee. Fraasi kuuluu näin: Olet mitä minä joskus olin, ja mitä minä olen, hänestäkin tulee”, Fukunaga kertoo.

Kaikkien näiden vuosikymmenten aikana No Time to Die on ensimmäinen kerta, kun Bond todella kuolee elokuvassaan.