1970-luvun Hulk-tv-sarjan tähti: ”Minun versioni on paljon parempi kuin uusissa elokuvissa nähdyt”

04.09.2013 14:30 | Muropaketin toimitus

Hulk

Kauan ennen 2000-luvun digi-ihmeitä Hulkia esitti Lou Ferrigno. Vihreästä ihomaalista ja pöhköstä peruukista huolimatta miehen vihreä jätti on yhä paras tulkinta Marvelin klassikkohahmosta, ainakin jos Ferrignolta itseltään kysytään.

Lou Ferrigno esitti Hulkia vuosina 1977-82 verrattain suositussa televisiosarjassa. Heiveröiseksi Bruce Banneriksi ei lihaskimppu tietenkään taipunut, joten se rooli jäi Bill Bixbyn hoidettavaksi.

The Los Angeles Timesin tuoreessa haastattelussa Ferrigno ilmoittaa olevansa yhä paras Hulk, joka televisiossa tai valkokankaalla on nähty.

”Olin ensimmäinen, joka toi supersankareiden muskelit tv-ruutuun ja tein sen uskottavammin [kuin elokuvat]. On yhä ihmisiä, jotka katsovat mieluummin vanhaa tv-sarjaa kuin uudempia elokuvia, koska niissä näyttelee oikea ihminen tietokonetehosteiden sijaan”.

Lou Ferrignon mielestä hänen tulkintansa Hulkista oli täysin ainutlaatuinen.

”Hulk oli ponnahduslauta minulle näyttelijänä. En usko, että kukaan muu voi esittää hahmoa samalla tavalla kuin minä. Pystyin esittämään tunteita jopa kaiken sen maskeerauksen takaa. En usko, että sitä voi jäljitellä”.

Seuraavan kerran Hulk nähdään valkokankaalla vuonna 2015 elokuvassa The Avengers: Age of Ultron. Mark Ruffalo esittää paitsi Bruce Banneria myös itse vihreää jättiä, kiitos liikkeenkaappaustekniikan, josta Ferrigno ei ilmeisesti ole kuullut.

Aiheesta aikaisemmin julkaistu:

10 vuoden takaisen supersankariflopin tähti pyytää anteeksi: ”Olen ylpeä siitä, mitä elokuva yritti” 27.8.2013
Näinkin hirveältä Hulk olisi voinut näyttää ensimmäisessä elokuvassaan 5.4.2013
Mark Ruffalolla on ikäviä uutisia Hulkin ystäville 7.3.2013
The Avengers -ohjaaja kuittasi hurjat Hulk-huhut perättömiksi 6.3.2013

Teksti: Tatu Junni
Lähde: The Los Angeles Times

Muropaketin uusimmat