1990-luvun suosikki Sabrina, teininoita tekee paluun – Netflix-sarjassa mukana Taru sormusten herrasta -tähti

21.02.2018 17:03 | Muropaketin toimitus

Miranda Otto nähdään tulevassa Netflix-sarjassa, joka perustuu 1990-luvulla suosittuun Sabrina, teininoita -sarjaan.

Varietyn uutisen mukaan Lord of the Rings -elokuvien Eowynina tunnettu Miranda Otto on kiinnitetty mukaan Netflix-sarjaan, joka kertoo teini-ikäisestä Sabrina-noidasta. Otto esittää tulevassa sarjassa Sabrinan tätiä, Zelda Spellmania, jota 1990-luvun sarjassa esitti Beth Broderick.

Vuosina 1996-2003 tuotettu Sabrina, teininoita -tv-sarja perustui samannimiseen, Archie Comicsin julkaisemaan sarjakuvaan. Tuleva Netflix-sarja pohjautuu aiempaa sarjaa hieman synkempään Chilling Adventures of Sabrina -sarjakuvaan.

Alkuperäisessä tarinassa Zelda on Sabrinan ankara noitatäti, joka uskoo ettei ole suurempaa kunniaa kuin palvella Pimeyden ruhtinasta. Hän on perheen kuri ja järjestys, ja hän käyttäytyy hyvin suojelevasti Sabrinaa kohtaan.

Aiemmin jo kiinnitettyjä näyttelijöitä uudessa Netflix-sarjassa ovat mm. Sabrinaa esittävä Kiernan Shipka ja Hilda-tädin roolissa nähtävä Lucy Davis. Chance Perdomo esittää Sabrinan Ambrose-serkkua, Michelle Gomez rouva Wardellia ja Jaz Sinclair Sabrinan parasta ystävää Rosalind Walkeria.

Toistaiseksi vielä nimeämättömästä sarjasta on jo vahvistettu kaksi tuotantokautta. Sarjan käsikirjoittajana ja vastaavana tuottajana toimii Archie Comicsin luova johtaja Roberto Aguirre-Sacasa. Lee Toland Krieger, joka on ohjannut useita jaksoja Riverdalesta, toimii sarjan ohjaajana ja myös vastaavana tuottajana.

Kuva elokuvasta Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu (2003).