20th Century Fox -studio käyttää tekoälyä selvittääkseen trailereista millaiset elokuvat menestyvät

05.11.2018 20:58 | Muropaketin toimitus

Logan

Tekoälyä pyritään kehittämään ennustamaan ihmisten katselukäyttäytymistä elokuvien suhteen. Trailereista kaivetaan nyt tietoa, millaisia elokuvia ihmiset katsovat.

Tulevaisuuden ennustaminen tarkoittaisi todellista rahasampoa. Tekoälyn avulla pyritään kehittämään malleja, joilla ihmisten käyttäytymistä voitaisiin ennustaa. The Vergen uutisen mukaan 20th Century Fox kehittää koneälyä, joka tutkii trailereiden avulla katsojien käyttätymistä ja pyrkii sen kautta selvittämään, millaiset elokuvat menestyvät.

Uskomus on, että kun tiedetään, millaiset ihmiset katsovat mitäkin, osataan tehdä menestyviä elokuvia. Studiot tekevät runsaasti katsojatutkimusta kyselyiden avulla, mutta nyt tietokoneet on valjastettu tutkimuksen avuksi. Julkistetun tutkimuksen mukaan tekoälyllä on kuitenkin vielä jonkin verran matkaa todelliseen katsojakäyttäytymisen ennustamiseen.

Julkistetussa tutkimuksessa esimerkiksi oli otettu supersankarielokuva Logan. Tekoäly osasi ennustaa oikein 11 elokuvaa 20:sta, mitä Loganin katsoneet olivat myös menneet elokuviin katsomaan, muttei osannut laittaa niitä oikeaan järjestykseen.

Helposti veikattavien supersankarielokuvien ohella oikein ennustettujen joukossa oli myös John Wick 2, mikä viittaa siihen, että jotain ennustuksessa on mennyt oikein. Vaikka John Wick ei ole Loganin tapaan supersankarielokuva, on se kuitenkin elokuva samantyyppisestä, rähjäisestä antisankarista.

Muropaketin uusimmat