Ahvenanmaalla kuvattava Tulen morsian kertoo vuoden 1666 noitavainoista

17.09.2015 13:07 | Tatu Junni

Ohjaaja Saara Cantellin uuden historiallisen draamaelokuvan kuvaukset ovat käynnistyneet Ahvenanmaalla

Tositapahtumiin perustuva Tulen morsian sijoittuu vuoden 1666 Ahvenanmaalle – hetkeen ennen Skandinavian historian kattavimpia noitavainoja. Yhteensä 16 naista tuomittiin paholaisen kätyreinä ja 7 heistä teloitettiin.

Tulen morsian on kansainvälinen yhteistuotanto Suomen, Ruotsin, Norjan ja Latvian kesken. Ahvenanmaan lisäksi elokuvaa kuvataan Latviassa ja se saa ensi-iltansa loppuvuodesta 2016. Elokuvassa puhutaan suomea ja ruotsia.

Tulen morsian kertoo 16-vuotiaasta Annasta, joka rakastuu naimisissa olevaan mieheen ja tultuaan hylätyksi ilmiantaa miehen vaimon noitana. Ymmärrettyään äkkipikaisen tekonsa seuraukset, alkaa Annan yksinäinen ja hengenvaarallinen taistelu kauhean erehdyksensä sovittamiseksi.

Elokuvan pääosassa nähdään Tuulia Eloranta. Rooli on Elorannan ensimmäinen elokuvapääosa. Aikaisemmin hän on esiintynyt mm. elokuvissa Tähtitaivas talon yllä (2012) ja Risto Räppääjä ja polkupyörävaras (2010). Annan intohimon kohdetta, naimisissa olevaa Eliasta, esittää Lauri Tanskanen, joka on nähty mm. elokuvissa Viikossa aikuiseksi (2015) ja Tähtitaivas talon yllä (2012).

Noitaoikeudenkäyntejä johtavana tuomari Psilanderina nähdään ruotsalainen Magnus Krepper, joka muistetaan mm. Millennium-trilogian elokuvasovituksista (2009) ja TV-sarjasta ”Silta”. Eliaksen vaimoa Rakelia esittää suomalais-islantilainen Elin Pettersdottir (mm. Tähtitaivas talon yllä ja Unna ja Nuuk). Kirkkoherrana nähdään ruotsalainen Claes Malmberg (mm. TV-sarja ”Pyhiinvaeltajan kuolema” ja Kalle Mestarietsivä –elokuvat).

Muissa keskeisissä rooleissa nähdään Kaija Pakarinen, Johanna af Schultén, Antti Reini, Maria Sid ja Pirkko Hämäläinen.

Lähde: Nordisk Film

Muropaketin uusimmat