Uusimmat

George Lucas ei olisi halunnut ohjata vuoden 1999 Star Wars -elokuvaa

26.11.2015 08:00 Tatu Junni

George Lucas ohjasi vuosina 1999-2005 ilmestyneen Star Warsin ”esiosatrilogian” itse. Se oli monen fanin mielestä paha virhe.

Ohjaaja Ron Howard on paljastanut tällä viikolla, ettei Lucas olisi itseasiassa halunnut toimia ohjaajana, vaan tarjosi elokuvaa sopiviksi katsomilleen kollegoilleen:

”George Lucas ei olisi välttämättä halunnut ohjata uusia elokuvia itse. Hän kertoi puhuneensa Robert Zemeckisille, Steven Spielbergille ja minulle. Olin siis kolmas, jonka juttusille hän tuli. Kaikki sanoivat samaa: ’George, sinun pitää ohjata se itse!'”, Howard muisteli Happy Sad Confused -podcast-lähetyksessä.

Ron Howardin mukaan Star Wars – Episodi I -elokuvan ohjaaminen olisi ollut tietenkin suuri kunnia, mutta myös hyvin raskas kokemus. Siksi hän itse päätti jättää tarjouksen väliin.

Uusi Star Wars -elokuva The Force Awakens saa tunnetusti ensi-iltansa 16. joulukuuta. Sen on ohjannut J.J. Abrams.

Ron Howardin tuorein elokuva on Kamppailu merta vastaan. Se saapuu teattereihin joulupäivänä.

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat