90-luvun ekosankarista Kapteeni Planeetasta tehdään elokuva

20.07.2011 09:23 | Muropaketin toimitus

Planet

Kapteeni, Planeetta-teinit ja heidän hurjat sormuksensa palaavat pelastamaan maailman tornadoilta. Hankkeen taustalla on Transformers-tuottaja Don Murphy.

20 vuotta sitten esitetty Kapteeni Planeetta oli Ted turnerin luoma piirretty, jossa viisi nuorta taistelivat yhdessä Kapteeni Planeetan kanssa maapallon saastuttajia ja saastumista vastaan.

Kapteeni Planeetan kehyskertomuksessa maan henki Gaia herää horroksestaan, kun planeetta kärsii ihmisten toimista. Gaia luo viisi taikasormusta, jotka edustavat neljää elementtiä ja sydäntä. Sormukset päätyvät Kwamelle, Wheelerille, Linkalle, Gille ja Ma-Tille. Sormusten avulla nuoret ratkaisevat ympäristöongelmia ja kutsuvat tarvittaessa Kapteeni Planeetan apuun.

Kapteeni Planeetan ja Planeetta-jengin päävastustajia olivat niin sanotut eko-roistot ja yhdessä tarinassa Kapteeni Saaste, joka teki omat, vihulaiset sormuksensa. Vielä ei ole tiedossa, olisiko Kapteeni Saaste myös elokuvan pääpahis.

Elokuvan tuottajatiimi, Don Murphy ja Susan Montford, perustelevat ekosankarin herättämistä ajankohtaisuudella: ”Kapteenin sanoma on tänä päivänä vieläkin olennaisempi kuin 90-luvulla. Kun maanjäristykset, pyörremyrskyt ja sulavat jäävuoret uhkaavat maailmaa, se tarvitsee puolustajaansa.”

Domen toimitus ei ota kantaa tuon viimeisen virkkeen tolkullisuuteen.

Lähde: Collider

Muropaketin uusimmat