Äänestys: Kuka on suosikkisi suomalaisista ohjaajista?

19.01.2009 11:00 | Muropaketin toimitus

Kotimaisia elokuvia kävi Suomessa katsomassa vuonna 2008 melkein joka neljäs katsoja. Tammikuussa ensi-iltansa saanut Rööperi on kerännyt katsojia elokuvateattereihin sankoin joukoin, eli kotimaisten elokuvien suosio tuntuu jatkuvan tänäkin vuonna.

Mutta kuka suomalaisohjaajista onkaan Sinun suosikkisi? Kerro mielipiteesi Kaistan äänestyksessä.

Suosikkini on...

Katso tilanne vastaamatta

Keskustelu

Rauni Mollberg! Perisuomalaisen elokuvan ohjaaja ilman mitään turhaa paskaa.

Nämä Aleksi Mäkelät ja Timo Koivusalot eivät osaa muuta kuin leikkiä ohjaajaa, lopputuloksestakin sen näkee kun tuloksena on silkkaa roskaa.

Nämä muuthan on pelkkiä riisinpoimijoita. Renny on Suomen elokuvamaailman Teemu Selänne tai Jari Kurri. Muut pelaa Suomi-sarjaa.

ei kukaan!!!!! ei suomalaiset valitettavasti osaa tehdä leffoja

Nää kaikki on ihan syvältä. Markku Pölösessä on sentäs jotain ideaa.
Ainoat elossa olevat varteenotettavat ohjaajat ovat Åke Lindman ja Jörn Donner.

Olis voinut tulla aika pitkä lista, jos kaikki suomalaiset ohjaajat olisi lueteltu tuohon. Sen takia siihen varmaan on jouduttu laittamaan tuo joku muu-kohta. Mitenköhän nyt kestätte tämän vääryyden, kun teidän suosikkiohjaajaanne ei ole nimeltä mainittu?

Elokuvaharrastaja, mikäs on Auli Mantilan sukupuoli? Ja onhan se nyt ihan järkeenkäypää, että lista koostuu lähinnä miesohjaajista, koska heitä on enemmän ja he ovat tunnetumpia. Omaa suosikkiaan voi äänestää tossa ”jokumuu”-kohdassa. Sheesshhh!!!

Naisista vaihtoehdoiksi oli kelpuutettu vain Mari Rantasila. Entäpä mm. Kaisa Rastimo tai Katariina Lillqvist? Ei saisi väheksyä myöskään suomalaisia naisia ohjaajina, vaikka heitä olisikin vähemmän kuin miehiä.

Markku Pölönen ehdottomasti! Kivenpyörittäjän kylä on aivan ehdoton ja yhdellä otolla otettu Emmauksen tiellä. Rennyn hommat on vähän semmosta räiskintää vaan

Missä Tapio Piirainen, Klaus Härö, Edvin Laine, Matti Kassila…???

Timo Koivusalo ehdottomasti. Rakastan hänen elokuviaan kuten ”Kulkuri ja joutsen”, ”Rentun Ruusu” joka kertoo irwin Goodmanista jne… Kulkuri ja joutsen tuli vähän aikaa sitten tv:stä ja se oli loistava :D I kinda like it…

En jaksanut uskoa silmiäni, kun katsoin Rennyn olevan kakkosena tilastoissa. Hänhän ohjaa sellaisia aivottomia räiskintäelokuvia, joissa ei ole mitään muuta suomalaista, kuin väkisin sekaan ympätyt viittaukset suomeen.
Siksikö häntä on äänestetty, että on kuuluisa maailmalla?
Tuossa listassa on monta hyvää ohjaajaa, jotka ehdottomasti ansaitsevat tämän tittelin, mutta Renny ei ole yksi niistä, ei ainakaan nykyisellään. Saa nähdä, mitä Mannerheim -elokuvasta tulee.

Perttu Leppä puuttuu!!! : /// Mutta Perttu Lepän valitsen…

Muropaketin uusimmat