UUSIMMAT

Äänestys: Oletko kiinnostunut 3D-elokuvien näkemisestä?

01.09.2008 11:59 | Muropaketin toimitus

Suomeen on kuluvana vuonna vihdoinkin saatu ensimmäiset 3D-elokuvateatterit, joiden sanotaan mullistavan elokuvakerronta tulevina vuosina. Markkinointikoneistojen hypetykset kannattaa luonnollisesti jättää omaan arvoonsa, mutta 3D-teatterit ovat silti monien mielestä mielenkiintoinen lisä elokuvateatterien tarjontaan. Vaan kiinnostaako 3D-tekniikka Sinua?

3D-elokuvia esitetään Suomessa toistaiseksi vain Hämeenlinnassa ja Vantaalla. Kuluvalla viikolla teattereihin saapuu Matka maan keskipisteeseen 3D, ja seuraavana vuorossa on U2 3D -konserttitaltiointi. Ensi vuonna suuret Hollywood-studiot julkaisevat 10-15 3d-elokuvaa, jotka yritetään saada Suomeen esitettäväksi ”mahdollisuuksien mukaan”.

Lue aiheesta lisää Kaistalla:

Miltä tuntuu 3D-elokuvan katseleminen suomalaisteatterissa?

Kolmiulotteinen elokuva saapui Suomeen

3D-elokuvat ovat mielestäni...

Katso tilanne vastaamatta

Keskustelu

nii, tai sitten menet rillikauppaan ostamaan sulle sopivat 3d lasit leffateatteria varten. siinä olis kuule GOLDGRUBE

aiaia kun pääsee kohta ihailemaan avataria 3d:ssä. harmi että imaxia ei löydy (~50fps leffa, tarkempi kuva).

kohta olet vanhanaikanen kun et katso 3d:nä. kohta kaikki viel ostaa 3d piilarit ja katotaan mainoksia ja kaikkea kivaa 3dnä.

Idiootteja nämä toimittajat.

Nykyaikaista 3D:tä esitettiin ensimmäisenä Suomessa Hämeenlinnan Bio Rexissä.
TOINEN 3D-leffateatteri on Kajaanin Bio Rex.
KOLMAS JA NELJÄS ovat Vantaan joku leffateatteri ja Joensuun leffateatteri.

Ihmisille syötetään sellaista roskaa, että Finnkino on sen laadukkain leffateatteriketju Suomessa. Käykääpä ihmiset katsomassa Bio Rexin teatterit Hml, Kni, uutena Porvoo ja lokakuussa Espoo. Huomaatte, että pienemmässä ketjussa osataan panostaa laatuun ja katsojien viihdyttämiseen täysimittaisesti (esim. 15 minuutin mainoskatkoa heti ennen elokuvaa ei tarvitse Bio Rexeissä viettää – pari traileria jos niitäkään ja leffa käyntiin).

Ei oikein jaksa Finnkino enää kiinnostaa, kun on kerran nähnyt elokuvan Bio Rex -leffateatterissa.

Nimimerkille 3d:opettele ensin kirjoittamaan,ennenkuin kommentoit mitään.Sitten itse asiaan:Olen nähnyt joskus 3d-leffan ja tykkäsin kovasti.Kyllä uskon,että jonkunlainen kannattajajoukko löytyy.

Nimimerkille 3d:opettele ensin kirjoittamaan,ennenkuin kommentoit mitään.Sitten itse asiaan:Olen nähnyt joskus 3d-leffan ja tykkäsin kovasti.Kyllä uskon,että jonkunlainen kannattajajoukko löytyy.

Tekstit on lisätty elokuvaan ”kolmiulotteisena elementtinä”, eli näkyvät ikään kuin omana kerroksenaan kuvassa.

Ite kävin kanssa jenkeissä kattomas tämmösen, näytti kyl pirun hienolt.Onks kenelläkää muute tietoo et mite noi tekstitykset näkyy nois?

oen katsonut 3d elokuvan linnanmäellä. todella toden tuntuista. kohdassa jossa lenti palloja laitoin jopa kädet naaman eteen. hu hu

En usko että ainakaan 15 vuoteen tulee yleistymään ympäri maan näiden 3D-leffojen näkeminen. Nämä ns. ”uudet” kolmiulotteiset leffat ovat pelkästään digitaalikopioita, ei siis filmikopioita, kuten esim. 50-luvulta 80-luvulle. En usko, että pelkästään 3D-leffojen vuoksi teatterit satsaisivat digiprojektoreihin, sillä oikeastaan koskaan 3D-leffat eivät ole lyöneet isolla volyymillä läpi luultavasti tekniikan hankaluuden vuoksi (kuten nytkin). Digiprojektorit ovat muutenkin huomattavasti kalliimpia kuin perinteiset, ja mielestäni digiprojektoreiden kuvantasossa ei ole mitään niin merkittävää eroa, että niihin kannattaisi yksittäisissä leffateattereissa ainakaan katsojan näkökulmasta satsata. Eri juttu on sitten suuret multipleksit, joihin systeemi sopii parhaiten ja joissa filmikopiot kuluvat suuren käytön vuoksi.

iha hyvä keksintö, itse tosin 3d elokuvaa en ole nähnyt

Oli hieno kokemus Dracula-leffa joskus 70-luvulla ruottin maassa.
Lisää niitä.

oon käyny 3d jutussa.Oli muute iha vitsin hienoo.Ihmettelin miten se näytti niin aidolta!?

Paska oksennus tai mikään muukaan lentää, paitsi ehkä kuola. Saksassa käytiin muijan kanssa kattoos IMAX 3D pätkä ja olin todella haltioissani. :) Just hienoja tollaset ja pitäs saada IMAX iskostettua suomeen. 3D aikuisviihde olis varmaan kova juttu. ;)

Mitä elokuvia tarjolla ???? Netissä mainostettut elokuvat ovat jo vanhoja.
Olihan jo suomessa eisitetty 3D leffoja 80 luvunpuolella ei tainut silloinkaan
menestyä kun leffat hävisi teattereista.

Olen nähny 3D-leffoja ja ne on hieman liian todentuntuisia. Jos esim. hävittäjälentokone tekee syöksyn ja katsot 3D:nä sitä niin oksu tulee ihan takuulla, siinä missä ”normaalina” leffana kohtauksesta voisi jopa nauttia. Ei oikein innosta kokemus jossa todellakin tuntuu että on itse leffassa mukana.

Muropaketin uusimmat