Achtung! Perikato-ohjaaja palasi Adolf Hitlerin pariin

19.11.2015 09:50 | Tatu Junni

Vuonna 2004 Perikadon ohjannut Oliver Hirschbiegel on tehnyt uuden elokuvan Adolf Hitleristä.

Perjantaina ensi-iltansa saava Elser: Yksin Hitleriä vastaan on tositapahtumiin perustuva elokuva miehestä, joka päätti nousta yksin Hitleriä vastaan.

Elserin synopsis kuuluu seuraavasti:

Hitlerin pitäessä vuosipäiväpuhettaan 8. marraskuuta 1939, Sveitsin rajalla pidätetään mies, jolla on hallussaan epäilyttäviä esineitä. Pari minuuttia myöhemmin Bürgerbräukellerissä, suuressa müncheniläisessä oluttuvassa, räjähtää pommi aivan Hitlerin puhujakorokkeen takana. Pidätetty on Georg Elser, puuseppä Königsbronnista. Kun häneltä löydetään räjäyttimiä ja kartta iskupaikasta, hänet lähetetään valtakunnan rikospoliisin päällikön Arthur Neben ja Gestapon johtajan Heinrich Müllerin kuulusteltavaksi. Heiltä Elser kuulee yrityksensä epäonnistuneen: mies, jonka hän halusi tappaa lopettaakseen juuri alkaneen maailmansodan verenvuodatuksen, poistui paikalta vain 13 minuuttia ennen räjähdystä. Nebe ja Müller kuulustelevat Elseriä useita päiviä, ja useita päiviä hän kieltäytyy vastaamasta kysymyksiin. Kunnes hän lopulta tunnustaa – ja kertoo tekonsa tarinan…

Hirschbiegelin uutuuselokuvan pääosissa nähdään Christian Friedel, Katharina Schüttler, Burghart Klaußner, Johan von Bülow ja David Zimmerschied.