UUSIMMAT

”Ai ihanko totta Noah ei ole dokumentti?”: Kerralla jauhot suuhun Russell Crowen elokuvan kriitikoille

10.04.2014 08:30 | Muropaketin toimitus

/wp-content/uploads/images/domefi/elokuvat/ajankohtaista/2014/noahrussell580.jpg

Darren Aronofskyn ohjaama Noah on saanut etenkin Pohjois-Amerikassa tietyt kristityt varpailleen. Heidän mukaansa elokuva ei anna oikeaa kuvaa Nooasta ja hänen uskomattomasta tarinastaan.

Comedy Centralin julkaisemalla videolla Jon Stewart irvailee antaumuksella Noahista tuohtuneiden kriitikoiden kustannuksella.

Mielipiteisiin toki jokaisella on oikeutensa, mutta onhan se nyt uunoa mollata elokuvaa sen takia, ettei se ole DOKUMENTTI. Luoja varjelkoon!

 

Lähde: Comedy Central

Keskustelu

Elokuva ei ollut yhtään huonompi, olisin vain jäänyt kaipaamaan toiseen fantasiakirjaan perustuvan Lord of the Ringsin kaltaista otetta tarinaan. Muut hahmot jäävät hieman taka-alalle Crowen esittämän Nooan myötä, muttei tämä loppupelissä ole suuri haitta. Tehosteet ja äänisuunnittelu pääsevät loistamaan, elokuvissa katsottuna lopputulos näytti ja kuulosti hienolta. Suosittelen Russell Crowen ja efektitykityksen ystäville.

”Nooa on vähiten raamatullisin raamatullinen elokuva mitä koskaan on tehty.” – Darren Aronofsky (Ohjaaja/Käsikirjoittaja)

Nooa on vihreä versio Nooasta, jolla lietsotaan ilmastonmuutos hysteriaa. Kuten Aronofsky itse toteaa, niin oikeastaan kaikki pääkohdat ovat käännetty päinvastaiseksi, kuin mitä Raamattu (ja monet muutkin muinaiset kulttuurit) kertoo.

– alussa ei ollut mitään, sen sijaan että Luoja olisi ollut alussa ja luonut maailman.
– ihmistä ei luotu Jumalan kuvaksi, vaan ihminen kehittyi evoluutioteoriaa noudatellen.
– ihminen on eläinten alapuolella ja pahin synti on lihansyönti, sen sijaan että ihminen on luotu vallitsemaan koko maaplaneetta ja eläinkuntaa.
– ihmiskunta tuomitaan synnistään maata ja eläimiä kohtaan, sen sijaan ihminen olisi rikkonut Luojaa vastaan.
– maan päälle tulleet vartija enkelit ovat Nooan auttajia, eivätkä tuhon juurimmainen syy.
– Nooa on valmis tappamaan ihmisiä eläimien vuoksi, sen sijaan että hän olisi nuhteeton tai ”vanhurskauden saarnaaja”.
– Nooa rakentaa arkin pelastaakseen viattomat eläimet ihmisiltä, kun Raamatussa arkki rakennetaan pelastamaan oikeamieliset ihmiset ja säilyttämään eläimet.

Ja tietenkin Jumala kuvataan täysin erilaisena kuin Raamatussa. Eli tätä jokaisessa muinaisessa kulttuurissa kerrottua kertomusta ei olisi voinut vääristää yhtään enempää. Answers In Genesiksen yksityiskohtainen arvio elokuvasta lisää virheitä.
http://www.answersingenesis.org/articles/noah-movie/detailed-review

Todellinen kadonnut maailma ja kertomus tulvasta (70% maapallosta on veden peitossa) on paljon mielenkiintoisempi, josta jopa meidänkin perimätieto Kalevalassa kertoo.

http://ennustuksia.com/kadonnut-maailma/

Huvitti erityisesti tuo kohta Nooan ryyppyputkesta. Näyttäisi valitettavasti siltä, ettei kaikki edes ole lukeneet mitä Raamattu sanoo aiheesta, vaan olettavat kuulemansa perusteella, ettei se lastenraamatusta tuttu Nooa nyt tuollaiseen sortuisi. Raamattukurssille joka iikka lukemaan mitä siellä oikeasti kerrotaan, eikä vain kuunnella saarnamiesten valikoituja ja sensuroituja versioita, joiden mukaan jokainen sana kirjassa vastaa nykyfundamentalistien luomaa sairaan mustavalkoista moraalikäsitystä.

Muropaketin uusimmat