Uusimmat

“Ainakaan se ei ole yhdentekevä elokuva” – Batman v Supermanin ohjaaja Zack Snyder ei ole moksiskaan saamistaan haukuista

15.03.2021 09:55 Muropaketin toimitus

Zack Snyder ei halunnut toistaa synkissä DC-elokuvissaan Marvelin kaavaa.

New York Times on julkaissut mainion Zack Snyder -haastattelun vihdoinkin tämän viikon torstaina 18. maaliskuuta HBO Nordicissa ensi-iltansa saavan Zack Snyder’s Justice League -leffan tiimoilta. Ohjaaja kertoo jutussa myös muun muassa mielipiteitään Batman v Superman -leffastaan, joka lytättiin lähes kaikissa arvioissa.

Snyder ei halunnut tehdä DC-elokuvistaan samanlaisia kuin Marvelin supersankariseikkailut, sillä moinen olisi hänen mielestään ollut aivan kahjoa. Hän halusi tehdä DC-leffoista synkempiä.

Man of Steel ja Batman v Superman eivät olleet megahittejä, eli Snyderin synkistely ei kelvannut kaikille. Ohjaaja kertoo kuitenkin mielummin tekevänsä elokuvia, jotka aiheuttavat reaktioita, kuin kädenlämpöistä massaviihdettä.

– Oli Batman v Supermanista sitten mitä mieltä tahansa, niin ainakin se on herättänyt keskustelua. Se on tällä tasolla niin lähellä kulttielokuvaa kuin mahdollista. Haluan provosoida leffoillani ainakin jonkin verran, enkä tehdä elokuvia joita kukaan ei muista enää seuraavalla viikolla. Ainakaan se ei ole yhdentekevä, Snyder sanoo.

Myös Zack Snyder’s Justice League jakanee mielipiteet. Muropaketin arvostelu elokuvasta julkaistaan tänään tasan klo. 18.00.