Akira Kurosawan Ran tänään tv:ssä: ”Järjettömässä maailmassa vain järjettömät ovat terveitä”

26.01.2017 07:23 Muropaketin toimitus

Torstai-illan eittämättä arvostetuin elokuva Suomen televisiossa on Akira Kurosawan ohjaama Ran, jonka TV6 esittää kello 22.00 alkaen.

Vuonna 1985 valmistunut ja monasti palkittu Ran on elokuvasovitus William Shakespearen klassikko Kuningas Learista.

1500-luvun Japanissa Hidetora Ichimonji on yksi suurimmista klaaninjohtajista. Asemansa hän on saavuttanut ryöstämällä ja murhaamalla. Nyt johtaja on vanha ja aikoo luovuttaa valtansa pojilleen Tarolle, Jirolle ja Saburalle. Näin toimiessaan vanha johtaja toivoo saavansa lopun väkivallalle joka vaivaa hänen omatuntoaan. Taro, vanhin pojista, lyödään klaanin johtajaksi. Nuorin veljistä, Sabura, vastustaa päätöstä ja hän onkin ainoa joka uskaltaa kertoa totuuden vallanhimoisista veljeksistä, nähden suuria vaikeuksia vastaisuudessa. Mutta Hidetora raivostuukin Saburalle ja karkottaa hänet valtakunnastaan.

Seuraa verellä ja tuholla leimattu aika, jolloin helvetin portit avautuvat ja Hidetora hoipertelee tunnontuskissaan, mielenvikaisena ja yksin. Vain narri pysyy hänen kannoillaan ja juuri narri osoittautuukin ainoaksi järkeväksi seurueessa. Järjettömässä maailmassa vain järjettömät ovat terveitä.

Ranin pääosissa nähdään Tatsuya Nakadai, Akira Terao, Mieko Harada ja Pîtâ.

Muropaketin uusimmat