Aku Louhimiehen Käsky-elokuva teatterilevitykseen Saksassa

31.08.2009 15:51 | Muropaketin toimitus

käskyAku Louhimiehen elokuva Käsky lähtee elokuvateatterilevitykseen Saksassa tällä viikolla. Se saa ensi-illan Berliinissä, jonka jälkeen elokuva matkaa muihin kaupunkeihin. Elokuvan saksalainen levittäjä on elokuvasta erittäin innoissaan.

”Elokuvassa käsitellään asioita, joita harva saksalainen tuntee Saksan ja Suomen välisestä historiasta”, Seneit Debase Venusfilmiltä kertoo. ”Se on hyvin universaali tarina itsensä ylittämisestä ja ihmisen hyvyydestä. Pidän myös hahmoista, jotka ovat todella vakuuttavia.” Elokuva arvostellaan saksalaisessa mediassa myöhemmin viikolla. Ensimmäiset kommentit ovat tulleet kauniista kuvauksesta. ”German Review Board in Wiesbaden” palkitsi elokuvan merkinnällä ”erittäin suositeltava”.

Elokuvan tiimoilta järjestetään ensi-iltajuhlat Berliinissä Kino Centralissa huomenna tiistaina. Sinne matkaavat elokuvan tuottaja Aleksi Bardy sekä näyttelijät Samuli Vauramo ja Pihla Viitala. Lehdistöllä on vapaa pääsy tilaisuuteen.

Käsky perustuu palkittuun Leena Landerin romaaniin. Se kertoo Suomen sisällissotaan sijoittuvan tarinan, jossa jääkäri saa käskyn teloittaa punaisen naissotilaan. Mies ei suostu tottelemaan käskyä ilman oikeudenkäyntiä ja esimiehiään vastustaen vie naisen kenttätuomioistuimeen.

Käskyn on tuottanut Helsinki-filmi yhteistyössä saksalaisen tuotantoyhtiö Mogador Filmsin ja kreikkalaisen tuotantoyhtiö Two Thirty Fiven kanssa. Elokuvaa on rahoittanut YLE ja saksalainen tv-kanava ZDF/Arte.

Elokuva on kutsuttu yhteensä yli 20:lle festivaalille ja sen esitysoikeudet on myyty useisiin maihin. Elokuvan pääosanäyttelijä Eero Aho voitti roolistaan parhaan näyttelijän pääpalkinnon Marokossa Marrakeshin festivaaleilla. Amerikkalainen arvostettu elokuva-alan lehti The Hollywood Reporter antoi elokuvalle huippuarvostelun ja kehui elokuvaa muun muassa ”mukaansatempaavaksi tarinaksi, jonka hahmoista katsoja välittää”

Muropaketin uusimmat