UUSIMMAT

Alien-ohjaajan Robin Hoodista tuli huti: ”Ei todellakaan mikään Gladiaattori 2”

02.11.2016 06:58 | Muropaketin toimitus

Robin Hood

Ridley Scott on mainio ohjaaja, joka muistetaan Alienista, Blade Runnerista ja Gladiaattorista – mutta ei Robin Hoodista. Scottin vuonna 2010 valmistunut toimintaseikkailu jäi jo julkaisuvuonnaan vähälle huomiolle, eikä sitä ole sen koomminkaan liiemmin muisteltu.

Ridley Scottin ohjaamassa elokuvassa  kerrotaan Robin Hoodin tarina ajalta ennen kuin hänestä tuli Sherwoodin legenda. Englantilaisten taistellessa ranskalaisia vastaan kuningas Rikhard Leijonamieli haavoittuu kuolettavasti, jolloin muutama sotilas päättää livahtaa rintamalta takaisin kotiin. Heidän joukossaan myös Robin Longstride, joka päätyy lopulta kuolevalle toverille tekemänsä lupauksen johdattelemana Nottinghamiin.

Robin Hoodin pääosaa esittää Russell Crowe, mikä on yksi elokuvan ratkaisevista kompastuskivistä.

Dome.fi:n arvostelussa todettiin Robin Hoodista kuusi vuotta sitten seuraavaa:

”Robin Hoodin nimiosassa nähdään Russel Crowe, 46-vuotias uusseelantilaisnäyttelijä. Omasta mielestäni Disneyn parhaita oivalluksia oli tehdä vuoden 1973 animaatiossa Robin Hoodista kettu. Muitakin eläimiä varmaan harkittiin, mutta repolainenhan Robin Hood on: nokkela, vauhdikas ja juonikas. Sellainen eläin osallistuu virnuillen jousiammuntakilpailuun salapuvussa vain heilutellakseen keskisormea vihollisensa naamalla. Russel Crowessa sen sijaan ei ole mitään kettumaista. Pikemminkin hänestä tulee mieleen Lumikki ja seitsemän kääpiötä -tarinan murjottava Jörö. Marion-neitoa esittävä Cate Blanchett on rooliinsa sopivampi, mutta ei Robin Hood hänenkään uransa kulmakiveksi tule jäämään. Hollywoodin viralliseksi 2000-luvun pahikseksi noussut Mark Strong on hänkin kovin väsyneen oloinen.

Russel Crowe ei ole täysin onneton roolissaan, mutta heikohko valinta silti. No, Tim Burtonilla on Johnny Deppinsä, Martin Scorsesella Leonardo DiCaprionsa ja Ridley Scottilla siis Russel Crowensa. Selvästi miehet pyrkivät toistamaan Robin Hoodilla kymmenen vuoden takaisen Gladiaattorin menestyksen (lipputuloja noin 460 miljoonaa dollaria). Robin Hoodin mainosmateriaalit ovat tässä suhteessa aika alleviivaavia. Robin Hood ei kuitenkaan ole Gladiaattori 2, kuten on vitsailtu. Gladiaattori oli nimittäin pirun vetävä toimintaseikkailu, jonka viihdyttävää pohjavirettä Robin Hood ei missään kohtaa tavoita.”