Alien-ohjaajan scifi-sarja jatkuu pian HBO Maxilla – Tältä näyttää 2. kauden traileri

06.12.2021 10:41 | Muropaketin toimitus

Ridley Scottin tieteissarja Raised by Wolves jakanee mielipiteet myös toisella tuotantokaudellaan. 

HBO Max on julkaissut teaser-trailerin Ridley Scottin Raised by Wolves -tieteissarjan toisesta tuotantokaudesta, joka alkaa helmikuun alussa. Sarjan ensimmäinen kausi jakoi mielipiteet vahvasti kahtia. Erityisesti pari viimeistä jaksoa olivat monien mielestä aivan liian häröjä.

Raised by Wolvesin keskiössä on kaksi androidia, Isä (Abubakar Salim) ja Äiti (Amanda Collin), jotka on lähetetty kasvattamaan lapsia mystiselle Kepler-22b -planeetalle, jossa ei asu muita ihmisiä. Maapallolla yhteiskunta on revennyt uskonnollisten erimielisyyksien takia kahtia. Androidit on alun perin tarkoitettu johonkin aivan muuhun kuin vanhemmiksi ja ne on lähettänyt matkaan tieteeseen uskova ihmisjoukko.

Kakkoskaudella rooleihinsa palaavat Salimin ja Collinin lisäksi myös Winta McGrath, Naimh Algar, Travis Fimmel, Jordan Loughran, Felix Jamieson, Ethan Hazzard, Aasiya Shah, Ivy Wong ja Matias Varela. Uusina kasvoina mukaan liittyvät Peter Christoffersen, James Harkness, Selina Jones, Morgan Santo, Kim Engelbrecht ja Jennifer Saayeng.

Ensimmäisellä kaudella pari jaksoa ohjannut Ridley Scott jatkaa vastaavan tuottajan roolissa. Pääpäsmäri on edelleen sarjan luoja Aaron Guzikowski.

Viime joulukuussa sarjan ensimmäinen kausi keräsi Muropaketin arvostelussa kehut ja siitä todettiin muun muassa seuraavaa:

”Sarja vaatii katsojalta mukavan paljon. Sen toisiinsa kietoutuvat kertomukset sekä pohdinnat ihmisyydestä, uskonnosta, vanhemmuudesta ja vanhemman roolista alkavat avautua kunnolla vasta kolmannen jakson aikana. Sen jälkeen Raised by Wolves lähtee kunnolla käyntiin ja sisältää vähän liikaakin ideoita. Sarja ei ole vaikeaa katsottavaa, mutta en silti suosittele tätä kuin scifi-faneille.

Raised by Wolves jakanee mielipiteet, mutta ainakaan kunnianhimon puutteesta sitä ei voi syyttää. Loppua kohden kertomus lähtee todella häröön suuntaan, mutta ei uskalla mennä aivan loppuun asti valitsemallaan tiellä. Ehkäpä se jatkaa kyseiseen suuntaan kakkoskaudella, joka on jo varmistunut.”

Arvostelu | Ridley Scottin Raised by Wolves -sarja on kiehtovan kunnianhimoinen ja rohkea tieteistarina

Raised by Wolvesin kakkoskausi alkaa HBO Maxissa 4. helmikuuta.

Muropaketin uusimmat