Uusimmat

“Aloin kuvitella että sänkyni päässä istui joku” – Netflixin uusi kauhusarja ajoi näyttelijät sekoamispisteeseen

25.10.2018 12:47 Muropaketin toimitus

Katsojat eivät ole ainoita joita Netflixin The Haunting of Hill House -kauhusarja pelottaa.

Netflixin vajaat pari viikkoa sitten ensi-iltansa saaneen The Haunting of Hill House -kauhuhitin katsojat ovat kertoneet sosiaalisessa mediassa sarjan aiheuttaneen heille unettomuutta, painajaisia ja ahdistusta.

Nyt sarjan näyttelijät Oliver Jackson-Cohen ja Elizabeth Reaser kertovat molemmat Metro-lehden brittiversiossa aivan taatusti ennalta sovitusti, kuinka he molemmat kärsivät nukahtamisvaikeuksista ja näkivät jopa olemattomia yhdeksän kuukautta kestäneiden kuvausten aikana.

– Jo harjoitteluvaiheessa näin tai aloin kuvitella jonkun istuvan sänkyni päässä ja muuta vastaavaa kahjoa paskaa, kertoo Jackson-Cohen, joka esittää sarjassa aikuista Luke Crainia.

Reaser, joka näyttelee Shirleytä ei kokenut mitään yliluonnollista, mutta on samaa mieltä kollegansa kanssa, että pitkä kuvausjakso moisen aiheen parissa vaikuttaa väkisinkin alitajuntaan ja sitä kautta siihen kuinka kokee todellisuuden.

– Minulle uniongelmat olivat pahinta, tuntui kuin sekoaisin täysin, Reaser sanoo.

Muropaketin kehuvassa arviossa korostettiin nimen omaan sitä, ettei The Haunting of Hill House ole kummituksista ja böö-säikyttelyistä huolimatta kovin pelottava, vaan ennemminkin ahdistava, kuten hyvän kauhun kuuluukin. Se on kertomus perheestä, jonka suurimmat ongelmat eivät johdu heitä riivaavista yliluonnollisista asioista, vaan kommunikaatio-ongelmista, joiden pohtiminen ja analysointi katsomisen jälkeen on se, joka saa ahdistuksen aikaan.

Emme tietenkään vähättele muiden kokemuksia, kunhan vain ihmettelemme sarjan vaikutusta. Muropaketin nössöt toimittajat ovat yleensä ne, joita kauhuleffat ja -sarjat pelottavat vähän liikaakin.