Analyytikko keksi syyn uusimman Star Wars -elokuvan floppaamiselle – Deadpoolia ja Avengersia on turha syyttää

05.06.2018 17:04 | Muropaketin toimitus

Analyytikon mukaan Solo: A Star Wars Storyn floppaaminen johtui huonosta markkinoinnista, ei katsojien väsymisestä Star Wars -tuoteperheeseen tai muiden kilpailijoiden synnyttämästä katsojakadosta.

Solo: A Star Wars Story on tätä kirjoitettaessa kerännyt maailmanlaajuisesti 264 miljoonan dollarin lipputulot. Se on elokuvan arvioituun budjettiin nähden surkea tulos, sillä on jopa mahdollista, että elokuva jää tuloksessaan miinukselle.

Wall Streetillä toimivan veteraanianalyytikon mukaan elokuvan floppaaminen ei kuitenkaan johdu siitä, että ihmiset olisivat kyllästyneet Star Warsiin tuoteperheenä.

Deadlinen uutisen mukaan analyytikko Doug Creutz syyttää floppaamisesta “huonoa markkinointia”. Hänen mukaansa markkinoinnissa ei onnistuttu myymään nuorta Han Soloa esittävää Alden Ehrenreichia katsojille tarpeeksi vakuuttavasti. Harrison Fordin jo 40 vuotta esittämä hahmo on legendaarinen, mutta Ehrenreichin esittämään nuoreen Haniin ei keskitytty Creutzin mukaan markkinoinnissa tarpeeksi.

Hän kertoo kuinka esimerkiksi Rogue Onen markkinointimateriaaleissa Felicity Jonesin esittämä Jyn Erso esiteltiin heti alusta pitäen elokuvan kantavana sankarihahmona. Solo-elokuvan ensimmäisessä trailerissa Ehrenreichin kasvot nähtiin vain pienen hetken ajan. “Ei läheskään tarpeeksi”, Creutz sanoo.

Yleinen kiinnostus Star Warsia kohtaan ei Creutzin mukaan ole kuitenkaan kadonnut mihinkään. Seuraavan Episodi IX:n hän ennustaa menestyvän hyvin, mahdollisesti jopa ylittävän The Last Jedin menestyksen.

Muropaketin uusimmat