Andrew Lincoln aikoo jatkaa töitä The Walking Deadin parissa, mutta ei Rick Grimesin roolissa

26.09.2018 21:03 | Muropaketin toimitus

The Walking Dead -sarjassa Rick Grimesia alusta saakka esittänyt Andrew Lincoln lopettaa sarjan näyttelijänä. Hän haluaa näyttelemisen sijaan sarjan ohjaajaksi.

The Walking Deadin pääroolissa alusta saakka nähty Andrew Lincoln ilmoitti viime keväänä lopettavansa näyttelemisen hittisarjassa yhdeksännen tuotantokauden jälkeen. Lincoln ei kuitenkaan halua jättää The Walking Deadia kokonaan taakseen. Hän palaa seuraavalla kaudella mukaan ohjaajana.

Entertainment Weeklyn haastattelussa Lincoln vahvisti palaavansa The Walking Deadiin seuraavalla tuotantokaudella.

“Olen menossa takaisin ja seuraan ohjaajaa kuin varjo, sillä pyrkimykseni on ohjata sarjaa ensi vuonna. En voi olla kovin kaukana. Olen investoinut sarjaan ja tarinan jatkumoon niin paljon”, Lincoln kertoo.

Silloin tällöin tapahtuva ohjaajana toimiminen sopisi Lincolnille hyvin, koska hän on selittänyt lähtemistään roolistaan perhesyillä: “Minulla on kaksi nuorta lasta, asun toisessa maassa ja lapsista tulee hankalammin siirreltäviä kun he vanhenevat. Minun on siis aika mennä kotiin.”

Lincoln ei ole ensimmäinen The Walking Dead -näyttelijä, joka on kokeillut siipiään myös ohjaajana. Muun muassa Michael Cudlitz, joka esitti Abraham Fordia, ohjasi yhden jakson yhdeksännelle tuotantokaudelle.

The Walking Deadin yhdeksäs kausi alkaa Yhdysvalloissa 7. lokakuuta. Suomessa uudet jaksot näytetään Foxilla perinteiseen tapaan seuraavana päivänä.