Angry Birds -elokuvan aika on USA:ssa jo ohi – ”Ei tämä jättimenestys ole”

20.06.2016 08:17 | Tatu Junni

The Angry Birds Movie eli Angry Birds -elokuva sai ensi-iltansa maailmanlaajuisesti toukokuun puolivälin paikkeilla. Se on siis ehtinyt pyöriä valkokankailla noin kuukauden päivät.

Clay Kaytisin ja Fergal Reillyn ohjaama animaatioseikkailu nousi Suomen, Yhdysvaltojen ja monen muun maan katsotuimmaksi elokuvaksi ensi-iltaviikonloppunaan. Kiinnostus Angry Birdsia kohtaan jäi kuitenkin aika maltilliseksi. ”Ihan ok”, tuntui olevan monen kommentti, eikä viidakkorumpu näin ollen paukuttanut uusia katsojia elokuvan pariin Rovion toivomalla tavalla.

Flopista ei Angry Birdsin kohdalla voi kuitenkaan puhua.

Elokuva on kerännyt tällä hetkellä maailmanlaajuisesti 327,7 miljoonan dollarin eli 309 miljoonan euron lipputulot. Tästä summasta pitää tietenkin vähentää esimerkiksi markkinointikulut. Kaikkinensa tulos ei ole uuden elokuvasarjan avausosalle hullumpi, mutta ei Angry Birds mikään ”jättimenestys” ole, vaikka kotimaiset iltapäivälehdet elokuvasta sellaista leipoivat vielä ensi-illan aikoihin.

The Angry Birds Movie oli viime viikonloppuna USA:n katsojatilastoissa listalla 11. Kesän jättielokuvien kausi on käynnistynyt ja uusia ensi-iltoja saapuu valkokankaille viikoittain, joten sijoitus ei tule tuosta paranemaan. Käytännössä Angry Birdsin aika USA:n teattereissa on jo ohi. Katsojatilastoja hallitseva Doria etsimässä on nyt huomattavasti kiinnostavampi kuin mobiilipelin filmatisointi, eikä linnuista jakseta enää intoilla. Jenkkimarkkinoilta on irronnut 103 miljoonan dollarin lipputulot – käytännössä kolmannes kaikista Angry Birdsin lipuista on myyty siis Pohjois-Amerikassa.

Suomessa kiukkutirpat vetävät lapsiperheitä teattereihin edelleen hyvin, mutta ei enää kauaa. Heinäkuussa Angry Birds saa vastaansa Ice Age 5:n ja sen kilpailun tuolloin pari kuukautta ohjelmistossa pyörinyt elokuva tulee häviämään.

The Angry Birds Movien maailmanlaajuiset lipputulot tulevat olemaan teatterikierroksen lopussa ehkä noin 350 miljoonan dollarin luokkaa. Tuollaisen luvun pohjalta on vaikea sanoa, alkaako Rovio tehtailla 73 miljoonaa dollaria maksaneelle esikoiselokuvalleen jatkoa vai ei.

Angry Birds -elokuva
Kaikki jutut aiheesta