Uusimmat

Anime-legenda Hayao Miyazakin palaa eläkkeeltä – kiitos kuuluu toukalle

16.11.2016 07:17 Tatu Junni

Totoro

Totorosta, Henkien kätkemästä ja Porco Rossosta tutun Hayao Miyazakin piti päättää ohjaajauransa vuoden 2013 Kaze tachinuun eli Tuuli nousee -elokuvaan. Nyt 75-vuotias anime-legenda on kuitenkin kääntänyt kelkkansa.

Japanin televisiossa sunnuntaina esitetyssä dokumentissa Hayao Miyazaki paljasti aikoneensa aluksi tehdä vain yhden lyhytelokuvan animaatiostudio Ghiblin museota varten. Ajatus pienen toukan seikkailuista lähti kuitenkin käsistä ja nyt suunnitteilla on uusi pitkä elokuva.

Kemushi no Boro (eli ”Boro-toukka”) kertoo ”pikkuisesta ja karvaisesta toukasta, niin pienestä että se voisi helposti litistyä sormiesi väliin”.

Hayao Miyazakin mukaan hän on ideoinut Boroa jo kaksi vuosikymmentä. Ohjaajan oman arvion mukaan animaatioelokuvan tekemiseen voi mennä vielä noin viisi vuotta. Ensin on kuitenkin luvassa lyhytelokuva, joka julkaistaan ensi vuonna. Miyazaki suunnittelee Ghiblin museoon myös muita lyhäreitä pitkän Boro-elokuvan ohessa.

Aiheesta voi lukea lisää Anime News Networkin sivuilta:

Hayao Miyazaki Works on Proposed New Anime Feature Film

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat