Anoppi on pahin

16.08.2005 00:00 | Muropaketin toimitus

Kun Anoppi on pahin näytetään parin vuoden päästä telkkarissa jonain sunnuntai-iltapäivänä, tuhannet perheet jäävät Formuloiden jälkeen kanavalle, koska hei, tämähän vaikuttaa hyvältä. Mutta he pettyvät. Vaikka kaikki tärkeimmät näyttelijät onnistuvat yli odotusten, elokuva ei vain naurata.

Jennifer Lopez on aivan katsottava. Jane Fonda palaa valkokankaille yhtä lahjakkaana, kauniina ja huvittavana kuin ennenkin. Entertainment Weeklyssä Wendy Sykes pääsi hiljan 25 hauskimman amerikkalaisen listalle. Koko kolmikko heittäytyy rooleihinsa sankarillisella tarmolla, mutta eivät parhaista yrityksistään huolimatta pysty pelastamaan elokuvaa.

Uskomattoman ennalta-arvattavassa juonessa Lopezin esittämä taiteellinen toimistotuuraajahippi Charlie rakastuu rannalla yläluokkaiseen lääkärismieheen, jota näyttelee hymypoikakomea Michael Vartan. Tästä saa meloninkokoisen herneen nenäänsä rikas julkkisanoppi, jota näyttelee tietysti Fonda. Hänen assistenttinsa Ruby… Niin, en osaa sanoa mikä Sykesin hahmon tehtävä on, ellei vain suoltaa loukkauksia sillä tavalla huvittavasti, giiirlfriend.

Lopez ja Fonda näyttelevät kamalia ja itsekkäitä ämmiä, mutta näitä vahvoja ja ilkeitä naishahmoja yritetään pehmentää mekoilla ja jatkuvalla äitiydestä puhumisella. Kun elokuvan jokaisen vitsin juju on, että naiset ovat joskus kamalia, itsekkäitä ämmiä, aiheutaa hämäysyritys osavaltion kokoisen ongelman.

Blondin koston perusteella ohjaaja Robert Luketicilta olisi odottanut edes vähän särmää. Mutta crazykomedia laantuu puolessa tunnissa tavalliseksi perhesiirapiksi – huomatkaa esimerkiksi, kuinka elokuvan alkua keventävät koomiset ääniefektit katoavat vaivihkaa kokonaan. Tai älkää huomatko, ellei siitä makseta teille palkkaa. Vuokratkaa vaikka J-Lon Unelmien Manhattan, joka tuntuu tämän rinnalla aika kivalta komedialta.

Teksti: Johanna Koljonen / Nöjesguiden

Ohjaus Robert Luketic
Pääosissa Jennifer Lopez, Jane Fonda, Wanda Sykes