Uusimmat

Apple tekee tv-sarjan Isaac Asimovin Säätiöstä – mukana scifi-projektissa Yön ritari -trilogian käsikirjoittaja

11.04.2018 14:52 Muropaketin toimitus

Isaac Asimovin kirjoittama, alun perin vuonna 1942 julkaistu Säätiö on vuosikymmenten varrella inspiroinut lukuisia sci-fi -elokuvia Star Warsista lähtien.

Isaac Asimovin Säätiötä on pyritty filmatisoimaan lukuisia kertoja mutta vasta nyt projekti näyttää toteutuvan. Deadlinen uutisen mukaan Apple on ostanut oikeudet Asimovin klassiseen tieteisromaanitrilogiaan ja alkaa tuottaa siitä tv-sarjaa.

Säätiö -tv-sarjan käsikirjoittajiksi on kiinnitetty David S. Goyer ja Josh Friedman. Goyer on käsikirjoittanut aiemmin mm. Yön ritari -trilogian. Friedman puolestaan on kynäillyt mm. Terminator: Sarah Connor Chronicles -sarjaa. Myös tulossa oleva Terminator-elokuva on kaksikon käsialaa.

Alun perin vuonna 1942 novellimuodossa julkaistu Säätiö on kompleksinen saaga ympäri galaksia ripotelluista ihmisistä, jotka elävät galaktisen imperiumin vallan alla. Tarinan keskiössä on psykohistorioitsija, joka pystyy näkemään tulevaisuuteen ja ennustaa imperiumin tuhon. Asimovin romaanit ovat toimineet inspiraationa mm. Star Warsille.