Apulanta-elokuvalle 32 500 katsojaa – Tuukka Temonen: ”Luku on kylläkin 41 000”

12.09.2016 12:30 | Tatu Junni

Apulannan alkuajoista kertova Teit meistä kauniin oli viime viikonlopun katsotuin elokuva.

Suomen elokuvasäätiön mukaan Tuukka Temosen esikoisfiktioelokuvan on nähnyt tähän mennessä 32 500 katsojaa. Ohjaajan medioille lähettämän tiedotteen mukaan luku on kuitenkin väärä. Temosen mukaan oikea määrä on 41 000 katsojaa.

”Ero luvuissa tulee siitä, ettei Teit meistä kauniin elokuvan markkinointikiertueen ja muiden ennakkonäytösten lippuja suostuttu tilastoimaan elokuvan virallisiin katsojalukuihin”, Temonen huomauttaa ja jatkaa:

”Historia toistaa taas itseään. 20 vuotta sitten ääni- ja kuvatallennetuottajat (ÄKT ry) olivat sitä mieltä, että Lahden Levy-yhtiön levyt eivät kelpaa halvemman hinnoittelunsa takia Suomen viralliselle listalle. 20 vuotta myöhemmin isot levitysyhtiöt eivät halua ymmärtää, että elokuvia voi myös näyttää ihmisille ilmaiseksi”.

Teit meistä kauniin -elokuvaa näytettiin hyväntekeväisyyskutsuvierasensi-illoissa viikkoa ennen elokuvan virallista ensi-iltaa.

”Meille lopullinen katsojaluku on 41 220, johon on laskettu myös kiertueen ja muiden ensi-iltatapahtumien tavoittamat katsojat (8720). Me laskemme kokemuksia, emme rahaa”, Tuukka Temonen julistaa yhdessä elokuvan tekemiseen osallistuneen vaimonsa Olga Temosen kanssa.

Arvostelu: Teit meistä kauniin on itsensä liian vakavasti ottava kokoelma kliseitä

Muropaketin uusimmat