UUSIMMAT

Aquaman-tähden sappi kiehuu: Jason Momoa vastustaa jättikaukoputken rakentamista Havaijille kaikin mahdollisin tavoin

09.08.2019 16:36 Muropaketin toimitus

Havaijilla syntyeen Jason Momoan mukaan Aquaman 2:n kuvaukset eivät voi vielä alkaa, koska hän ei vielä ehdi protestoinniltaan mukaan.

Julkisuuden henkilöt käyttävät mittavaa näkyvyyttään hyväkseen nostaen esille tärkeitä asioita. Esimerkiksi Leonardo DiCaprio on pitkään ollut tunnettu ilmastoasioiden puolesta puhujana. Nyt havaijilainen Aquaman-tähti Jason Momoa on omalla tahollaan ottanut kantaa ympäristöasiaan, joka koskettaa hänen kotimaataan.

Havaijin suurimmalla saarella sijaitsevalle Mauna Kea -tulivuorelle on suunniteltu rakennettavaksi jättikaukoputki. Alkuperäiset asukkaat ovat protestoineet 30-metrisen teleskoopin rakentamista vastaan, koska Mauna Keaa pidetään pyhänä vuorena. Maan korkein oikeus on kuitenkin antanut teleskoopin rakentamiselle luvan.

Yksi äänekkäistä protestoijista on Jason Momoa, joka jakoi Instagram-tilillään kuvan rakennustöiden aiheuttamasta tuhosta. “Sorry Warner Bros, emme voi kuvata Aquaman 2:sta. Koska Jason jäi puskutraktorin alle yrittäessään pysäyttää kotimaansa häpäisemisen”, Momoa kirjoittaa julkaisussaan.