UUSIMMAT

Arvostelu: Fast & Furious 6 on alkuvuoden paras toimintaelokuva

23.05.2013 11:49 | Aki Lehti

Fast & Furious 6Ensi-ilta: 22.5.2013
Alkuperäisnimi: Fast & Furious 6
Ohjaaja: Justin Lin
Käsikirjoittajat: Chris Morgan
Pääosissa: Vin Diesel, Dwayne Johnson, Paul Walker, Michelle Rodriguez & Luke Evans
Pituus: 130 min
Ikäraja: K12
Arvostelija: Aki Lehti

4/5

Jaahas, Fast & Furious, osa 6. Mitähän tästä elokuvasta voisi sanoa, mitä ei ole todettu jo edellisistä osista? Vuoristorata, oikeilla ihmisillä toteutettu piirretty, autoporno ja aivot narikkaan?

Kyllä, kaikkia niitä. Eniten Fast & Furious 6 taitaa muistuttaa edellistä osaa, joka oli loistavaa sunnuntain darraviihdettä. Ei tätä ole mitään järkeä edes yrittää arvioida oikean elokuvan kriteereillä, koska tämä ei ole oikea elokuva. Se ei poista sitä faktaa, että F&F6 on aivan helvetin hauskaa viihdettä.

Elokuva on oikeasti jo niin typerä, että ei-hauskat puujalkavitsit muuttuvat hauskoiksi ja itseään ihan perusfiksuna pitävä katsoja huomaa hurraavansa, kun autoja ja muuta irtaimistoa tuhotaan mitä mielikuvituksellisemmin keinoin. Kun Dwayne Johnsonin eli The Rockin esittämä hahmo soittaa, ja kännykän ruudulla vilkkuu :”Samoalainen Thor soittaa”, niin nauraa jo ääneen, ihme kyllä.

Fast & Furious 6

Mitä The Rockille muuten on tapahtunut? Mies on nykyään tuplasti sen kokoinen kuin mitä aktiivisina vapaapainivuosinaan. Tuohon kondikseen ei päästä pelkällä punttaamisella. Mies voisi katsoa ympärilleen ja huomata että aika monen painikollegansa elämä on päättynyt liian aikaisin liittyen jotenkin steroideihin. Ehkä herra pelkää samoalaisia geenejään, heille kun tuntuu ylimääräistä elopainoa kertyvän helposti.

Fast & Furious 6:n juoni on tietysti olematon. Vin Diesel ja porukkansa ovat hajaantuneet ympäri maailman nauttimaan edellisen osan onnistuneen keikkansa tuotoista. Aiemmin heitä jahdannut The Rockin esittämä Luke Hobbs pyytää heidän apuaan napatakseen toisen pahisjoukon. Palkkiona on täysi armahdus kaikille, ja kuvioihin sotketaan vielä Michelle Rodriguezin esittämä vanha tyttöystävä, joka jo kuoli kertaalleen osassa neljä, mutta onkin nyt jollain ilveellä elossa. Juonella ei tietenkään ole mitään merkitystä, se on vain tekosyy kaahata, romuttaa autoja, ampua isoilla aseilla ja tankilla, tuhota jumbojetti ja uhmata kaikkia fysiikan lakeja. Jopa yksityisautoilua vihaava toimittajahippi saa jotain kummaa tyydytystä katsoessaan liian kalliiden autojen tuhoamista.

Fast & Furious 6

Harmi, että paria päivää ennen elokuvan ensi-iltaa Gumball-autokisa kulki Suomen läpi. Siis tämä, jossa miljonäärit kaahaavat juuri samanlaisilla, liian arvokkailla autoilla kilpaa yleisillä teillä välittämättä liikennesäännöistä ja vaarantamalla kaikkien turvallisuuden. Typeryys on valkokankaalla hyve, tosielämässä moista liikenteenvaarantamista harrastavat ansaitsisivat nenäänsä iskuja Dieselin ja The Rockin liian suurista nyrkeistä.

Fast & Furious 6 on kevään yllättäjä, ja ehkä jopa paras tänä vuonna julkaistu toimintapätkä.

PlusMiinusNolla

– Äly hoi!
+ Äly hoi!
– Liikaa hahmoja häseltämässä