Arvostelu: Kauhea kankkunen 2 on ensimmäistä osaa kauheampi

26.05.2011 10:32 | Tatu Junni

Ensi-ilta: 27.5.2011
Alkuperäisnimi: The Hangover Part II
Ohjaaja: Todd Phillips
Käsikirjoittaja: Scot Armstrong, Craig Mazin & Todd Phillips
Pääosissa: Bradley Cooper, Ed Helms, Zack Galifianakis, Justin Bartha & Ken Jeong
Pituus: 104 minuuttia
Ikäraja: K13
Kotisivu: http://hangoverpart2.warnerbros.com

Dome 2

Krapulat ovat usein identtisiä: pää tuntuu ydinpommien koealueelta, ripuli sotkee pöntön reunat ja mikään hinta rasvaa tihkuvasta pizzasta ei ole liian suuri. Myös kahden vuoden takaisen komediahitin jatko-osa Kauhea kankkunen 2 toistaa tuttua kaavaa. Muisti menee ja selviteltävää tulee.

Kauhean kankkusen jatko-osan suurin ero ensimmäiseen elokuvaan on tapahtumapaikka. Tällä kertaa Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helms), Alan (Zach Galifianakis) ja Doug (Justin Bartha) matkustavat Thaimaahan viettämään Stun häitä. Kuten arvata saattaa, kaikki ei mene suunnitelmien mukaan: iltanuotiolla nautittujen oluiden ja vaahtokarkkien myötä homma lähtee taas lapasesta ja seuraavana aamuna ”susilauma” herää Bangkokissa muisti nollassa. Yllättäen ensimmäisessä elokuvassa Las Vegasiin hukkunut Doug on missä pitääkin, mutta Stun morsiamen 16-vuotias pikkuveli on kateissa.

Käsikirjoittajakolmikko Scot Armstrong, Craig Mazin ja Todd Phillips kierrättävät Kauhea kankkunen 2:ssa ensimmäisen osan kaavaa jopa naurettavuuksiin saakka. Philin, Stun ja Alanin krapulainen jäljitysleikki voisi olla hyvääkin viihdettä, jos komedia ei tuntuisi niin pahasti alkuperäisen elokuvan hiilikopiolta. Missään nimessä ensimmäistä osaa ei kannata katsoa muistinvirkistykseksi ennen elokuvateatteriin lähtöä. Päinvastoin, on melkein parempi, jos ensimmäistä Kankkusta ei ole edes nähnyt. Alkupuolella pallo voi olla hieman hukassa, mutta ainakaan jatkuvat déjà vu -välähdykset eivät pilaa elokuvanautintoa.

Onko Todd Phillipsin ohjaama elokuva sitten edes hauska? Paikoin, mutta pääasiassa ei. Parasta Kankkusessa ovat edelleen hahmot, mutta vitsien taso on aika epätasainen ja huumori halpaa. Elokuvan kutsuvierasnäytöksessä yleisö ulvoi kyrpää nuolevalle apinalle ja taputti käsiään, kun bangkokilaishuora paljastui mieheksi. Omasta mielestäni nämä olivat ainoastaan osoituksia käsikirjoittajien laiskuudesta.

Asian voi tiivistää näin: jos ikäloppu munkki tissibaarissa vastaa käsitystäsi huumorista, on Kauhea kankkunen 2 sinun elokuvasi.

Ensimmäinen Kauhea kankkunen oli perustoimiva kolmen tähden komedia, mutta sen jatko-osan olemassaoloa ei puolusta mikään. Tämä Kankkunen kun on jo kerran nähty, naurettu ja podettu.

PlusMiinusNolla

+ Sankarikolmikko on toimiva trio
+ Zach Galifianakis jaksaa naurattaa vielä tämän kerran vilpittömällä höppänyydellään, mutta jääköön tämä miehen viimeiseksi rooliksi tässä sarjassa
– Mitään uutta ei ole keksitty
– Huumori pääasiassa halpaa huttua

Arvostelija: Tatu Junni