Arvostelu: Raiskauskomedia Bunny The Killer Thing on ehkä huonoin elokuva ikinä

03.11.2015 09:27 | Aki Lehti

BunnyEnsi-ilta: 6.11.2015.
”Ohjaus”: Joonas Makkonen
”Käsikirjoitus”: Joonas Makkonen & Miika J. Norvanto
Pääosissa: Enni Ojutkangas, Jari Manninen, Orwi Manny Ameh, Veera W. Vilo, Roope Olenius…
Pituus: Aivan liian pitkä
Ikäraja: K16
Idea: Aikuisten miesten henkinen kehitys on jäänyt yläasteikäisen tasolle
Arvostelija: Aki Lehti

0/5

 

Genreleffan aiheena jättikyrpä kovana kaikkea edes etäisesti vaginaa muistuttavaa raiskaava, ihmisiä teurastava ja loputtomasti pussy-sanaa hokeva ihmisjänis on periaatteessa aivan helvetin hauska idea. Täysin lahjattomien sällien tekemä Bunny the Killer Thing on kuitenkin kovimmallekin roskaelokuvafanille täyttä kidutusta.

Kauhu/komedia/eksploitaatioelokuva saa olla täyttä moskaa, mutta olisi kiva jos se naurattaisi edes kerran, tai aiheuttaisi muitakin tunteita kuin häpeää. Ainoa syy miksi kotimainen Bunny the Killer Thing on herättänyt huomiota tai miksi se tässä ”arvostellaan”, on sen tekijöiden onnistunut kusetus saada se Suomessa teatterilevitykseen.

Bunny the Killer Thing on nimittäin aivan käsittämätöntä kuraa, ja ei voi kuin ihmetellä millä ilveellä sen tekijät ovat onnistuneet saamaan amaatööriroskansa pyörimään 40 elokuvateatteriin ja myös Finnkinon saleihin. Huhu kertoo, että se ei kelvannut edes Night Visions -leffafestareille, jossa on vuosien saatossa nähty melkoista tuubaa.

Onnistunut jekutus tehdään suunnilleen näin:

  • Tyrkytä tekelettäsi kaikille mahdollisille leffafestareille ympäri maailmaa, niitä on tuhansittain, kyllä muutama sen suostuu näyttämään. Mainosta jokaista nevahööd-tapahtumaa siihen sävyyn kuin olisit juuri voittanut vaikkapa Sundancessa.
  • Muista mainita joka käänteessä, että elokuva on myyty yhdeksään eri maahan. Älä missään tapauksessa sano ääneen, että kyseessä on nettivideovuokraamot, ei todellakaan teatterilevitys.
  • Iskee YouTubeen niin härski traileri, että se satavarmasti poistetaan sieltä. Pidä ääntä asiasta.
  • Jankuta loputtomiin siitä, että joku varmasti vetää leffasta hernen nenään. Jos saat kritiikkiä, sössötä jotain tosikkomaisuudesta ja siitä että genre-elokuvassa mille tahansa nauraminen on sallittua.

Tämä kauhu- ja eksploitaatiofani on elämänsä aikana katsonut melkoisen määrän kökköleffoja, ja kai se on pakko onnitella Bunny the Killer Thingin tekijöitä: elokuvanne on ehkäpä huonoin koskaan näkemäni. Se on suoraan suomeksi sanottuna aivan täyttä paskaa, joka tuntuu henkilökohtaiselta vittuilulta katsojaa kohtaan.

Ei tämä edes ole elokuva, vaan onneton räpellys, jossa liikaa Troman leffoja katsoneet sällit leikkivät olevansa splatter-elokuvantekijöitä. Yleensä nämä hommat hoidetaan ala- ja yläasteikäisenä videokameran ja ketsuppipullon kanssa. Suunnilleen mikä tahansa YouTubesta löytyvä, teini-ikäisten tekemä kotikauhupätkä on parempaa viihdettä.

Se, että raahaatte kaverinne ja leffan näyttelijät mukaan pressinäytökseen nauramaan jokaiselle repliikille ja kankaalla tapahtuvalle asialle on aivan helvetin noloa. Infantiilit pillu-, viina- ja raiskausläpät eivät naurattaneet ketään muuta paikalla ollutta.

Elävien ja kuolleiden ihmisten raiskaaminen naurattaa ketä naurattaa. Kuten myös rasistiset ja homofobiset ”vitsit”. Tähän väliin joku voisi vaikkapa sössöttää jotain kuinka koko homma on tehty kieli poskessa. Tietysti on, mutta ei se voi olla mikään selitys amatöörimaisuudelle.

Ohjaaja Joonas Makkosen mukaan pillun perässä heppiä heiluttaen juokseva ihmisjänis on parodia 1980-luvun kauhuleffojen pahiksista.

Aha.

Ehkä olen itse vain yksinkertainen, mutta en ymmärrä millä tavalla mutanttijänis on parodia yhtikäs mistään.

Ohjauksesta, kuvauksesta tai leikkauksesta on varmaan turha sanoa yhtään sen enempää. Näyttelijöistä paras on Henry Saari. Se ehkä kertoo tarpeeksi muiden tasosta.

Jäniksen kyrvänheilutteluun on tekijöiden mukaan saatu tuhlattua miljoona euroa. Toivottavasti se on vain yksi huono vitsi muiden joukossa.

PlusMiinusNolla

+ Ohjaaja Makkonen ei todennäköisesti tule saamaan tämän turauksen jälkeen työtarjouksia yhdenkään oikean tai ammattimaisen elokuvaprojektin parissa, ainakaan Suomessa.

Muropaketin uusimmat