Uusimmat

Arvostelu: Scary Movie 5 ei ole yhtä hauska kuin kakka housussa

17.04.2013 13:00 Muropaketin toimitus

Scary Movie 5Alkuperäisnimi: Scary Movie 5
Ensi-ilta: 19.4.2013
Ohjaaja: Malcolm D. Lee
Käsikirjoittaja:  Pat Proft, David Zucker
Pääosissa: Ashley Tisdale, Lindsay Lohan, Charlie Sheen, Regina Hall, Anthony Anderson
Elokuvan pituus: 80 minuuttia
Ikäraja: K16
Arvostelija: Olli Sulopuisto

0/5

Scary Movie 5 pakottaa miettimään, mistä elokuvissa lopulta on kyse. Onko  tärkeintä liikkeen illuusio, joka syntyy, kun tallennetaan joka sekunti 24 pysähtynyttä valokuvaa ja esitetään ne peräjälkeen valkokankaalla? Kenties elokuvan syvin olemus on tarinoissa, joita varten sulkeudumme yhdessä pimeään huoneeseen. Vai onko kaikessa kyse siitä, että apinapukuinen ihminen heittää kakkaa seinälle?

Scary Movie 5:n esittämän todistusaineiston valossa on pakko taipua viimeisen vaihtoehdon kannalle. Miksi? Koska on perin hankala keksiä mitään muutakaan perustelua elokuvan olemassaololle.

Ongelma ei ole suinkaan kakassa itsessään (eli kuten saksaksi sanotaan, die Scheiße an sich), vaan sen mielikuvituksettomassa käytössä. Elokuva on täynnä hupailuja, joiden pohjustus ja huipentuma pohjaavat samaan oivallukseen – on hauskaa, jos joku koskee kakkaan tai pissaan. Sama ajattelutapa koskee myös tissejä ja pippeleitä.

Höhö, kirjoitin ”koskee tissejä ja pippeleitä”. Höhö. 

Scary Movie 5

Mukana on muuten ainakin yksi oikein hauska penis-vitsi, jota en haluaisi kertoa tässä, koska se pilaa katsomisnautinnon. Siispä kerron sen tässä: päähenkilöt Jody ja Dani makaavat sängyssä sylikkäin, kun Jody yhtäkkiä kokee kummallisen tuntemuksen. ”Mikä se oli?” hän kysyy. ”Penikseni”, Dani vastaa. Sama toistuu uudestaan (”Mikä se oli?”, ”Penikseni”) muutaman kerran. 

Myöhemmin Jody kuulee metallista kolinaa, sellaista jota keittiössä mellastavat poltergeistit saattaisivat aiheuttaa. ”Mikä se oli?” hän kysyy ja kamera kääntyy katsomaan Dania, joka pitelee käsissään kahta paistinpannua ja soittaa niitä kuin gongia pippelillään. 

Se on hauska vitsi! 

Ai niin, unohdin ehkä mainita, että Scary Movie 5 on parodia sellaisista elokuvista kuin Black Swan, Paranormal Activizzzzkkrroooooooooh oho, heräsin. Periaatteessa kuitenkin ideana on, että pari vuotta sitten valmistui elokuvia, joihin viittaaminen on hauskaa vuonna 2013. Ei, vitsit eivät ole nokkelia, vaan kaikki perustuu aiemmin esittelemääni kakkateoriaan – on hauskaa, jos joku matkii olemassaolevia elokuvia kuva kuvalta.

Scary Movie 5

Elokuvan alussa nähdään kohtaus, jonka pointtina on se, että Charlie Sheen ja Lindsay Lohan ovat molemmat vetäneet päänsä ihan helvetin sekaisin, joten nyt he voivat näytellä itseään. Jälleen joudumme turvautumaan kakkateoria – on hauskaa, jos joku viittaa oikeisiin ihmisiin.

Kunniamaininnan elokuva ansaitsee siitä, että se on ensimmäinen näkemäni komedia, jonka pilalle menneet otot eivät ole yhtään sen hauskempia kuin elokuvaan päätyneet versiot.

PlusMiinusNolla
– Ei paljon naurata.
– Ei paljon pelota.