Arvostelu: Viikonlopun ensi-iltaelokuvissa ei paljon hurrattavaa ole

29.07.2011 12:17 Muropaketin toimitus

Elokuvateattereihin saapuu tänään kolme uutta elokuvaa: Jim Carreyn tähdittämä komedia Herra Popper ja pingviinit, J. J. Abramsin Steven Spielberg -kopio Super 8 ja Raimo O Niemen nuorisokuvaus Roskisprinssi.

Yksikään elokuvista ei ole mikään oman genrensä klassikko, mutta eipä mistään täydellisistä flopeistakaan ole kyse. Dome.fi:n arvostelijoiden mukaan paras näistä kolmesta on Super 8.

Arvostelu: Herra Popper ja pingviinit viihdyttää koko perhettä lintupieruin

Kysymys: kuinka hauskaa on, kun pingviini pieree tahi kakkaa Jim Carreyn päälle? Mikäli vastaus on ”erittäin” tai vaikka ”melkoisen”, kannattaa mennä katsomaan Herra Popper ja pingviinit. Toki siinä on paljon muutakin kuin ilmavaivaisia siivekkäitä, mutta nyt puhutaan ydinasioista.

Arvostelu: J. J. Abramsin ja Steven Spielbergin Super 8 on turhan unelias hirviöelokuva

Lost ja Alias -tv-sarjoista tuttu J. J. Abrams on tehnyt hirviöelokuvan, josta kohistiin internetissä kuukausikaupalla ennen kuin kukaan edes oikeastaan tiesi, mistä siinä oli kyse. Kovasti on siis hiihdetty Abramsin itse taannoin tuottaman Cloverfieldin auraamilla laduilla.

Arvostelu: Roskisprinssi tarjoaa tasapaksua nuorisoelokuvaa

Nuortenelokuva on epäilyttävä genre. Niitä katsoessa kokee turhan usein myötähäpeää, kun aikuiset yrittävät vaivihkaa kouluttaa nuorisoa ihmisten tavoille. Jotain sellaista pilkahtelee pintaan myös Roskisprinssin aikana, mutta enimmäkseen kyse on voimaannuttavasta viestistä – älä hermoile, kyllä kaikki vielä järjestyy.