Arvostelussa uutuuselokuvat Pain & Gain ja Elysium – toinen on roskaa, toinen ei

09.08.2013 09:10 | Muropaketin toimitus

Pain & Gain

Tänään saa ensi-iltansa kolme uutuuselokuvaa. Arvostelimme niistä kaksi: Michael Bayn Pain & Gainin ja Neill Blomkampin Elysiumin. Toinen elokuvista oli roskaa, toinen sangen laadukas viihdepaketti.

”Lisää räjähdyksiä, puolialastomia naisia, nopeita autoja, aseita ja vielä vähän räjähdyksiä! Ei vaan hetkinen, Michael Bayn ohjaama Pain & Gain yrittää olla ihan oikea elokuva, eikä pelkkä erikoistehostepelleily. Aseita, alastomia naisia ja nopeita autoja löytyy tästäkin pätkästä, mutta Bay-leffaksi todella vähän. Niin kummalta kuin se voikin kuulostaa, niin Pain & Gainissa on ihan oikea juoni ja henkilöhahmoihin on panostettu. Ei se silti ole kummoinen elokuva, sillä Bay tyytyy pöllimään melkeinpä kaiken itseään paremmilta ohjaajilta. Jos hänen tarkoituksenaan on tämän avulla tulla vakavasti otettavaksi ohjaajaksi, niin ei onnistunut”.

Lue koko arvostelu täältä:

Pain & Gain on Michael Bayn surkuhupaisa yritys tehdä oikea elokuva

”Blomkampille on isketty 100 miljoonaa dollaria kouraan, ja järjettömällä rahasummalla on saatu aikaan komeaa jälkeä. Paljon pienemmän budjetin District 9 näytti sekin jo todella hyvältä, mutta Elysium on kauniissa rumuudessaan vuoden hienoimman näköisiä elokuvia. Ohjaaja ei ole alistunut studiopamppujen pompoteltavaksi, vaan jatkanut omintakeisella linjallaan. Elysiumin tarinassa on paljon yhtäläisyyksiä edeltäjäänsä. Se on myös poliittinen kommentaari, mutta ei taaskaan tunge omia mielipiteitään väkisin katsojan kurkusta alas. Tulevaisuuteen sijoittuvan tarinan avulla Neill Blomkamp tyytyy toteamaan mikä on vialla nykymaailmassa”.

Lue koko arvostelu täältä:

Elysium on parasta Hollywood-scifiä pitkään aikaan