UUSIMMAT

Assassin’s Creed sai haukut – nyt Michael Fassbender jättää elokuvat ainakin toistaiseksi

21.12.2016 07:19 | Muropaketin toimitus

X-Menista, Prometheuksesta, Steve Jobsista ja 12 Years a Slavesta tutun Michael Fassbenderin uusin elokuva on Assassin’s Creed -pelifilmatisointi. Se on saanut tylyt arviot lähes kaikissa arvosteluissa.

Nyt Michael Fassbender on ilmoittanut jättävänsä elokuvat ainakin joksikin aikaa. Syynä taukoon ei kuitenkaan ole Assassin’s Creedin kylmä vastaanotto, vaan näyttelijän kova työtahti kuluneella vuosikymmenellä.

Fassbender on tehnyt 2-6 elokuvaa joka vuosi.

”Minulla oli hurja ruokahalu elokuvien suhteen ja energiaa tehdä niitä, joten paiskin hommia kuin hullu. Nyt aion kuitenkin pitää taukoa. En sano ettenkö näyttele jatkossa enää laisinkaan, mutta osittain ajattelen, että näyttelijä on parhaimmillaan vain tietyn aikaa ja sen jälkeen edessä on alamäki”, Fassbender totesi Time Outin haastattelussa.

Vuonna 2017 Michael Fassbenderilta ilmestyy kolme elokuvaa, jotka on jo kuvattu. Maaliskuussa Fassbender nähdään Terrence Malickin Weightless-draamassa. Toukokuussa on paluu Prometheuksen David-androidin rooliin Alien: Covenantin myötä. Vuosi huipentuu lokakuussa The Snowmaniin, joka on Tomas ”Ystävät hämärän jälkeen” Alfredsonin filmatisointi Jo Nesbøn romaanista.

Michael Fassbenderin tähdittämä Assassin’s Creed haukuttiin myös Domessa:

”Assassin’s Creed on jättibudjetilla tehtyä ö-luokan moskaa, jossa esiintyvät hienot näyttelijät saisivat hävetä ahneuttaan. Se on aivan sama, esittävätkö starat leffan pahiksia vai hyviksiä, sillä oikeassa elämässä he ovat temppeliherroja – osta, kuluta, mene massan mukana, usko meitä, unohda oikeasti tärkeät asiat roskaviihteemme avulla, älä ajattele omilla aivoillasi ja tee meistä samalla vielä vähän rikkaampia.”

Koko arvostelun voi lukea täältä:

Assassin’s Creed on jälleen yksi surkea videopeliin perustuva toimintaleffa