UUSIMMAT

Astrid Lindgrenin klassikkokirja Veljeni, Leijonamieli kääntyy elokuvaksi

31.05.2012 13:31 | Muropaketin toimitus

Astrid Lindgrenin vuonna 1973 julkaistu seikkailuromaani Veljeni, Leijonamieli on monelle tuttu lapsuudesta. Lähivuosina kirjan tarinasta voi tulla tuttu myös valkokankaalta, sillä uusi filmatisointi on tekeillä.

Elokuvista Ystävät hämärän jälkeen ja Pappi Lukkari Talonpoika Vakooja tuttu ohjaaja Tomas Alfredson on ostanut filmatisointioikeudet Veljeni, Leijonamieli -kirjaan. Vielä ei ole tiedossa aikooko Alfredson itse ohjata elokuvan vai toimia sen tuottajana. Ystävät hämärän jälkeen -romaanin kirjoittanut John Ajvide Lindqvist on jo palkattu muokkaamaan elokuvalle käsikirjoitus.

Veljeni, Leijonamielestä on julkaistu ensimmäinen elokuva jo pian kirjan julkaisun jälkeen. Olle Helbomin vuonna 1977 valmistunut filmatisointi ei kuitenkaan ole suurelle yleisölle järin tuttu. Soittaako tämä traileri sinun kellojasi?

 

Teksti: Tatu Junni
Lähde: ScreenDaily

Keskustelu

Joops, joskus äidinkielen tunnilla yritettiin katsella tuota. Eihän siitä mitään tullut kun tuolla vanhemmalla veljellä on liian koomiset kuteet ja se tukka! :D

Kyllä muistan katselleeni kyseinen version joskus lapsena televisiosta joka 80-luvulla tai 90 luvun alussa. Ala-asteella koulussa 80-luvun lopulla muistan nähteeni kyseinen elokuvan. Ihan hyvä muistaakseni oli leffanakin silloin. Kirjakin luin aikanaan sen.

joo onhan tuokin tuttu leffa, juurikin ala-asteella ainaki taidettii kattoa, ja on tuo muutenki tullu joskus katottua.

Ei ehkä mikään maailmanlaajuinen menestys mutta tulihan tuo leffa jokusen kerran naperona kateltua. Kuulostaa hyvältä, toivottavasti tulee onnistunut leffa ja menestyy sen verran että innostuvat tekemään noista muistakin Lindgrenin fantasiateemaisista kirjoista leffat, siis lähinnä Mio Poikani Mio ja Ronja Ryövärintytär.

Suurella yleisöllä tarkoitimme nyt maailmanlaajuisia markkinoita, joille uusi elokuva on arvatenkin suunnattu.

Ai vanha leffako ei ole tuttu? Eikös sitä esitetty 70-, 80- ja 90-luvuilla melkeinpä kaikilla ala-asteilla?

Muropaketin uusimmat